Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem diatermický olej - kde koupit?

Dobrý den, přišel jsem k nepoužitým klasickým ocelovým radiátorům. Tam, kde bych to umístil, není plyn ani jiný kotel. Napadlo mne do radiátoru strčit elektrickou topnou tyč/spirálu jako bývá v bojlerech ale nevím kde sehnat vhodný olej na naplnění toho radiátoru.
Dík za každý typ.

Předmět Autor Datum
Použij transformátorový olej. Jindra
jindra2 17.10.2009 15:32
jindra2
Neschválený, nebezpečný výrobok. Riziko úrazu el prúdom, riziko požiaru pripadne výbuchu. Zahrávaš…
Joseph 17.10.2009 16:30
Joseph
Podobný kutil nedaleko odo mňa si v pivnici postavil cca 600l akumulačnú nádrž pre el. kúrenie. Nepo…
Joseph 17.10.2009 16:46
Joseph
Samozřejmě jde to udělat i s použitím trafo oleje. Když už chceš dělat nějaké experimenty tak si mus…
corve43 17.10.2009 18:57
corve43
v ruznejch baubau prodavaji topny patrony do kouplenovejch zebriku. Tu bych koupil, ta je na to dela…
bahno 17.10.2009 20:07
bahno
termostat, který mi ošetří přerušení energie Řekl bych, že tam musí být ještě jeden termostat "typ…
čumil_old 18.10.2009 16:42
čumil_old
Bude sa jednat o uzavrenu nádobu, kapalina má nejaku tepelnú objemovú roztažnost - zväčšuje objem pr…
Joseph 18.10.2009 17:49
Joseph
termostast, který mi ošetří přerušení energie, je nutno dočíst celý příspěvek, je v něm kompletně v…
corve43 18.10.2009 20:27
corve43
Děkuji za konstruktivní odpovědi. Je jasné, že jde hlavně o teplotní roztažnost kapaliny. Termostat…
krok 19.10.2009 09:48
krok
http://eshop.paramo.cz/produkty/Katalog.aspx?skupi na=OL&podskupina=OLEJIZOL
jindra2 19.10.2009 17:29
jindra2
Ahoj kroku, jak to nakonec dopadlo? Topíš? Přežils vejbuch? Anebo jsi vysmátej a máš levně a dobře v… poslední
eb 01.06.2012 13:59
eb

Neschválený, nebezpečný výrobok. Riziko úrazu el prúdom, riziko požiaru pripadne výbuchu.

Zahrávaš si s majetkom, v prípade požiaru od poistovne nedostaneš ani korunu, v prípade ak niekto utrpí ujmu od tohto "výrobku" , nedoplatíš sa.

Podobný kutil nedaleko odo mňa si v pivnici postavil cca 600l akumulačnú nádrž pre el. kúrenie. Nepoznám detaily za akých okolností došlo k danej udalosti, no výbuch pary vybural stenu pivnice v urovni nad terenom, odlomil roh "deky". Nestalo sa nikomu nič len škoda cca pol miliona

Samozřejmě jde to udělat i s použitím trafo oleje. Když už chceš dělat nějaké experimenty tak si musíš položit pár otázek. Není to jen o tom vrazit tam nějaké těleso a topit.Pár kolegů zde má správné názory - nebezpečí úrazu elproudem, výbuch a následná demolice a věř, že i lednice, u které nefungoval manostat zdemolovala místnost, ale i možnost požáru.
Čili- mám těleso, výborně, jaká do něho náplň, aby se neodpařovala, její roztažnost při docílené teplotě, protože se musí jednat o naprosto uzavřenou nádobu, jaké topné těleso, aby odpovídalo bezp. předpisům, termostat, který mi ošetří přerušení energie při docílení požadované teploty, ale i zpětné připojení energie při poklesu teploty, bezp. pojistku při závadě uvedených zařízení, aby mi to vše odstavilo.
Takže při výčtu těchto bodů mi vychází jediné. Než-li toto podstupovat je lepší zakoupit topný radiátor, který veškeré požadavky na bezpečný provoz zaručuje a mám k němu záruku!!!

v ruznejch baubau prodavaji topny patrony do kouplenovejch zebriku. Tu bych koupil, ta je na to delana a z navodu k ni bych vykoumal, co za kapalinu se do toho pak ma nalejt. Mam takovej pocit, ze se do toho leje vobyc voda s fridexem, ale ruku do vohne za to nedam. A pak si myslim, ze je to i pravne cisty a uraz el. proudem hrozi asi jako pri vymene zarovky.

Bude sa jednat o uzavrenu nádobu, kapalina má nejaku tepelnú objemovú roztažnost - zväčšuje objem pri ohrievaní, pri plnení musí ostať dostatočná vzduchová medzera, a je nutné instalovať aj poistný ventil. Každý bojler na vodu ho musí mať. Bez týchto opatrení v lepšom prípade dôjde vplyvom cyklického tlakového namáhania k porušeniu spojov, prasknutiu a miernemu úniku, v horšom, k náhlemu úniku tlaku a horúceho oleja - explozii

Děkuji za konstruktivní odpovědi. Je jasné, že jde hlavně o teplotní roztažnost kapaliny.
Termostat není žádný problém, "průserový" :-) bimetalový spínač třeba na 60 nebo 70stC (třeba i dva v sérii), prostorový termostat na zdi-spínání přes stykač. Příkon by měl být obligátních 2kW, třeba toto http://www.nymbursky.net/topna-telesa/bojlery-tele sa-do-vody/detail-do-bojleru-topne-teleso-s-jimkou -2kw-nerez-do-bojleru-3146.htm
Zkusím něco zjistit o transformátorovém oleji.
Jistě, můžu koupit radiátor v kdejakém super-hyper, ony ale jsou všechny jaksi malé - 11 žeber, tenké - málo oleje-malá setrvačnost.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru