Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Utesneni dveri

Panove poradte mi. Potrebuji utesnit dvoukridle vstupni devre. jsou jiz starsi, v nekterych castech pomerne zkroucene, takze nektere skviry maji i 1,5 cm coz je pomerne hodne.

Zadne samolepici tesneni, i kdyz ho dam proti sobe myslim neni schopno tohle dobre utesnit, nehlede na relativni slozitost tvaru. Napriklad nahore je ta skvira velka a po cca 70 cm uz je minimalni. Kdyz bych tam dal samolepici tesneni, tak to zase nedovru a nahore stene skvira zustane.

Napadlo me, udelat to montazni penou ( nizkoexpanzni ) ta by vyplnila skviru presne tak jak by bylo potreba. Samozrejme bych musel zajistit to, aby se ty dva protikusy tou montazni penou neslepily. takze z jedne strany bych dal treba nejakej igelit nebo tak neco ( na cem montazni pena moc nedrzi) a nebo bych to pak ostrym rezakem odrizl...

co vy na to ? nebo je nejak jina moznost ?

Předmět Autor Datum
Toto je řešení, ovšem vyžaduje speciální nářadí. Firem montujících tohle těsnění je ale dost. Tenhle… poslední
strejdabrabenec 09.10.2009 13:16
strejdabrabenec

Toto je řešení, ovšem vyžaduje speciální nářadí. Firem montujících tohle těsnění je ale dost. Tenhle případ se řeší tak, že se dá postupně několik různých průměrů těsnění za sebou. Bez problémů dokáže utěsnit i spáru přes 1cm. Z vlastní zkušenosti potvrzuju, že to funguje, a částečně je to i zvuková izolace.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru