Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Na komín, je třeba uvažovat o tom, že těleso komína a to zejména v zimě prudkou změnou teploty pracu…
zedník-včelař 18.12.2010 16:33
zedník-včelař
čím omítnout komín ? ... hoša , 23.09.2009 06:23 Za rok a pol, to hádam má už omietnuté. A vôbec, m… nový
Joseph 18.12.2010 18:21
Joseph
Jestli to nebude tím, že včelaři se za mrazů obvykle nudí. :-) nový
Kurt 18.12.2010 18:54
Kurt
Dobrý den,mám podobný problém Potřeboval bych poradt totéž ale podstřešní část komína,tedy tu pod st… poslední
Metrolike 13.04.2013 22:47
Metrolike

Na komín, je třeba uvažovat o tom, že těleso komína a to zejména v zimě prudkou změnou teploty pracuje-rozpíná a ztahuje se.Komín by mohl být třeba obložen minerální vatou z venku,přichytit to talířovými hmožděnkami a pak na to dát síťku zvanou perlinka a potáhnout to lepidlem na obklady, ale flexibilním. Po té natáhnou a zapucovat štukem s přidáním cementu a sokratu.Po zaschnutí třeba natřít fasádní barvou. Normální štuk stojí cca 120,-Kč, ale flexibilní 250,-Kč.Dnešní systémy komínů jsou ji prefabrikované a s izolací,minerální vatou uvnitř komínového tělesa.Povrch se omítá.
V druhém případě možná postačí otlouci zvětralé části cihel, natřít těleso komína penetračním nátěrem SOKRAT a podobné stavebné chemie, a pak to potáhnou uvedeným lepidlem na perlinku. Omítnutí jen štukem bych nedoporučoval jednu zimu by to přečkalo.H

Dobrý den,mám podobný problém Potřeboval bych poradt totéž ale podstřešní část komína,tedy tu pod střechou na půdě. Schodil jsem původní zvětralou omítku,tehdy ještě dělanou na vápně, a proškrábal spáry do hloubky 2 - 3 cm. vyspároval jsem je cementovou maltou. A ted jakou omítku? poradte. Kousek je dělaný před x lety hodně na cementu a drží to do ted jako skála.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru