Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Sádrokarton - oprava a střešní okno

Dobrý den vespolek, prosím o radu: v ložnici v podkroví máme klasickou skladbu střechy - betonové tašky, pojistná hydroizolační fólie, izolace, parozábrana, sádrokarton. Na cca třech místech se nám začaly v zimě při velkých mrazech dělat na sádrokartonu mokré fleky, předpokládám že to bude buď špatnou tepelnou izolací, nebo porušenou parozábranou. Jak nejlépe nalézt místo a druh závady bez (velké) destrukce stávajícho sádrokartonu a jak postupovat při opravě ? A ještě, do již hotového podkroví bych chtěl přidat střešní okno, jak nejlépe postupovat při vytváření otvoru v hotovém podhledu a izolaci (viz výše) a jak potom nejlépe udělat ostění okolo okna (jaké profily, jak a k čemu připevnit...)? Jsem elektrikář a ne zedník, takže se sádrošem jsem zatím nedělal :-), takže budu vděčný ža každou radu. Díky.

Předmět Autor Datum
Na cca třech místech se nám začaly v zimě při velkých mrazech dělat na sádrokartonu mokré fleky (…)…
zoul 22.09.2009 10:05
zoul
Umístění netuším, nedokážu to v ploše odhadnout, al cca ... mohlo by to i být pod krokvemi, je to na…
Daveran 22.09.2009 10:42
Daveran
Na tloušťku krokví je právě nejspíš málo. Jednak je ta vrstva dost tenká, a jednak pokud pod krokvem…
zoul 22.09.2009 11:04
zoul
Jestliže jste elektrikář, určitě jste již viděl dělat SDK. Opravdu na tom nic není, jen když neznáte…
milan.cukrar 22.09.2009 11:35
milan.cukrar
Ale napřed si přilepte zevnitř díry kousky SDK, pak to jde mnohem lépe. poslední
kejki 22.09.2009 14:56
kejki

Umístění netuším, nedokážu to v ploše odhadnout, al cca ... mohlo by to i být pod krokvemi, je to na té šikmině cca 10 až 15 cm nad přechodem na svislou stěnu. Elektro v těch místech není to je níže až v té svislé stěně. Izolaci už si nepamatuji, ale byla na tloušťku krokví, t.j. odhadem 15-20 cm.

Na tloušťku krokví je právě nejspíš málo. Jednak je ta vrstva dost tenká, a jednak pokud pod krokvemi není ještě jedna vrstva, krokve slouží jako tepelný most (15 cm dřeva při mínus deseti prochladne docela rychle). Já tomu ale pendrek rozumím, tak počkejme na ostatní.

Jestliže jste elektrikář, určitě jste již viděl dělat SDK. Opravdu na tom nic není, jen když neznáte postup, klidně uděláte chyby.

Příčina mokrých fleků může být různá, domnívám se , že je slabá vrstva izolace a je tam tepelný most.
SDK prořínete udeěláte čtvercový otvor a pak vložíte vyříznutý díl zpět.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru