Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zadlabací zámem

Dobrý den. Dneska ráno jsem přišel ke dveřím od sklepa a překvapilo mě, že nejdou otevřít. Po chvíli jsem zjistil, že zobáček který se ovládá klikou je zaražen ve futrech. Na kliku ani vložku nereagoval. Prosím o pomoc, čím otevřít. Zkoušel jsem to šroubovákem zasunout, ale marně. Děkuji

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ak máš medzeru medzi samotnými dverami a zárubňov cca 3 mm dá sa vytvarovať drät / používal som špic… poslední
Joseph 05.09.2009 12:17
Joseph

Ak máš medzeru medzi samotnými dverami a zárubňov cca 3 mm dá sa vytvarovať drät / používal som špicu bicykla/ a zobáček-jazýček sa dá vytlačiť. Častý prípad v bytovkách kde je z vonkajšej strany guľa, zabuchnutie dverí. Chce to cvik a cit v prstoch. Istý čas som to robieval tak 1-2 krát do mesiaca susedkám kým si zvykli že si majú strážiť dvere.
Ak to nejde: odstranit štít, mierne zväčšiť otvor v dverach pre klučku-kliku smerom dohora, vyseknut dlátkom, nasledne navrtať vrtakom cca 10 mm dva otvory vodorovne vedla seba do zamku v mieste kde sa nachadza tiahlo jazýčka, kúsok poohýbať plech aby vznikol priestor, strčiť dnu tenke kliešte či iný predmet ktorým sa dá zachytit tiahlo, potiahnuť a dvere by mali byť otvorené.
Po vymene zamku a montaži štítov dvere sú bez poškodenia.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru