Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak na správně na podlahu novostavby

Zdravím, prosím o radu jak správně udělat hydroizolaci a radonovou izolaci, vč. polystyrénu pod čisté podlahy (mám na mysli postupy). Vlastně jsem se i chtěl zeptat, jestli někdo nemáte zkušenosti s litými podlahami (ANHYMENT), případně klasický odlehčený beton. Jaké jsou výhody/nevýhody?

Základovou desku jsem pod příčkami natřel hydroizolací (Sulfiton OKO DICK - od firmy Remmers), ale bohužel jen pod cihlami. Hloupě jsem si zbylé kyblíky skladoval v garáži a teď už je tato hydroizolace nepoužitelná, změnila skupenství a už se nedá roztírat. Proto hledám jiný způsob,jak podlahy zaizolovat proti vodě a radonu. Je možné použít tekutou lepenku od Den Braven a případně na to navařit např. Parabit V60S35? Dává se první vrstva radonová, nebo hydroizolační?
Děkuji za rady.Mírovák

Předmět Autor Datum
natřít penetrací ALP z Parama. Parabit V60S35 není proti radonová, ale vhodná na hydroizolaci, na to…
milan.cukrar 23.08.2009 22:42
milan.cukrar
Dobrý večer, děkuji za odpověď... abych se přiznal, trošku jste mě překvapil s tou vrstvou betonu 3-…
mirovak 24.08.2009 21:18
mirovak
Míro je to o názoru. Těch 3-5 cm betonu slouží jako ochrana hydroizolace. Máte desku, na tu po celé…
milan.cukrar 24.08.2009 21:45
milan.cukrar
Opět díky za radu...špatně jsem se vyjádřil na začátku dotazu, věc se má tak, že mi už příčky stojí,… poslední
mirovak 25.08.2009 21:16
mirovak

natřít penetrací ALP z Parama. Parabit V60S35 není proti radonová, ale vhodná na hydroizolaci, na to lepenku AL S 40, celé to pokrýt betonem 3-5 cm. Pak tepelnou izolaci ve dvou vrstvách a pak anhydrid. Je to lepší jak beton, může být slabší vrstva, ale jako vše je to o penězích.

Dokázu Vám spočítat výhodnost betonu, nebo výhodnost anhydridu. :-):-)
Co potřebujete?

Dobrý večer, děkuji za odpověď... abych se přiznal, trošku jste mě překvapil s tou vrstvou betonu 3-5 cm...když jsem se poptával po známých,tak mi poradily hydro lepenku (V60S35), pak radonovou, nato 5+4cm PSP, a pak 4cm vylít anhydrid, případně beton z betonárky.... jaká je minimální vrstva té finální vrstvy (anhydrid/beton)?? Mám na mysli, jestli třeba v místě, kde budou krbová kamna (190kg), případně kuchyňská linka, není 2-3 cm vrstava málo(??) Celkovou výšku mám mít 15cm, jakou skladbu byste doporučil? Firma, co mi nabízela anhydrid tvrdila, že po dokončení je podlaha, jak zrcadlo a už se nemusí používat nivelačka, pokud budu chtít dělat plovoučku, či položit lino...tak nevím, jestli jim můžu věřit, že se mi vyplatí litá podlaha, než betonová + nivelačka...tak nevím, jestli tomu mám věřit..přece jen, potřebuji šetřít penízky ještě na jiné věci :-)

Míro je to o názoru. Těch 3-5 cm betonu slouží jako ochrana hydroizolace. Máte desku, na tu po celé ploše dáte hydroizolaci V60S35 + ALS40 a pak jí zakryjete betonem 3-5 cm. Na to pak zdíte příčky a podobně. Nestane se, že Vám mistr zedník poničí lepenku u zdi, popatlá jí omítkou a vy pracně napojujete lepenku, svařujete pruhy. Klidně zistíte, že musíte kus stěny ubourat, aby jste mohl napojit lepenku.
Je to opravdu o názoru. Znám lidi, kteří si to chválí, jiní okraje lepenky zakryjí kobercem, linem, jinou lepenkou a podobně.
Teď na jiným stavebním webu se řeší co s tím, že se desky EPS houpou na svárech lepenky.
Firma co nabízí anhydrid má naprostou pravdu. Musel by jste to vidět.
Ale je to o penězích, a musíte počítat co se vyplatí.
Míro, nechci se vás nijak dotknout, ale občas stavebníci ve snaze ušetřit maximum, slevují z kvality. Pak ale klidně koupí do koupelny obklad za 1 000Kč za metr, pákovky po 1 000Kč atd. Ale to je rozhodnutí každého stavebníka.
Musíte si vzít kalkulačku a započítat do srovnání vše!!

Klidně vypočítám výhodnost pro i proti.
:-)

Opět díky za radu...špatně jsem se vyjádřil na začátku dotazu, věc se má tak, že mi už příčky stojí, pod ty jsem dal hydroizolaci Remmers Sulfiton Öko Dick, bohužel jsem špatně zazimoval a zbylé kyblíky mi prošly mrazem, takže jsou na vyhození. Jelikož jeden kyblík vyjde dost draho (špatná rada staveního dozoru), tak bych se chtěl ted ubírat směrem k hydroizolaci V60S35 (na penetraci), kterou bych navařil na ten Sulfiton...ještě jsem se chtěl zeptat, jestli se ta ALS40 také nějak navaří, anebo jen položí? Pokud tedy již není potřeba chránit hydroizolaci při stavbě příček, je možná na ni už pak dát rovnou tepelnou izolaci? Mimochodem, je možné použít klasický polystyren, nebo se musí používat "kročejová izolace"?

Co máte na mysli tím "Klidně vypočítám výhodnost pro i proti"??? Jaké informace byste potřeboval?? :-)

Díky

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru