Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem chladenie do terária

Zdravím Vás,potreboval by som poradit ako efektne docielit nízkych teplot v teráriu-cca 15 stupnov cez den a 10 v noci.Pivnicu nemám a tak to treba riešit najakou elektrikou.
Napadlo ma kúpit autochladničku-maju napajanie 12V DC,alebo sietových 230 V a príkon cca 50watt.Do nej vložit vzduchovací motorček/používa sa v akvaristike,ktory by chladný vzduch vhánal do terária cez hadičku.Terárium by som obalil do polystyrenu a motorček by ovládal termostat.
Myslíte,že by to takto fungovalo? Alebo máte iný tip?

Předmět Autor Datum
Jo myslíš Peltierův mněnič? Jednou polaritou hřeje, přehodíš a chladíš. To by jít mělo.Kyž to dokoum…
paul 19.08.2009 00:37
paul
No to by sa dal ten Peltierov článok vlastne zabudovat rovno do terária.Majú fakt malé rozmery.Zaují…
Pitviper 19.08.2009 17:10
Pitviper
na obě plochy Peltiera mlaskni hliníkové pasivy tak 10x10cm s ventilátorkama. V terárku vyřízni okno…
Moas 19.08.2009 17:51
Moas
noo to by šlo.Tymi sta tivmi myslíš tie hlinníkové chladiče s takými akoby mrežami a na ne ventiláto… poslední
Pitviper 19.08.2009 18:03
Pitviper

Jo myslíš Peltierův mněnič? Jednou polaritou hřeje, přehodíš a chladíš. To by jít mělo.Kyž to dokoumeš k dokonalosti, tak ti to bude i topit, když to přeženeš s chlazením..
Tudy by cesta jít mohla. Mají v GM nebo GES....není nutno kupovat celou chladničku, pokud si víš rady s elektrikou.....

No to by sa dal ten Peltierov článok vlastne zabudovat rovno do terária.Majú fakt malé rozmery.Zaujímalo by ma však ako by to malo fungovat,lebo vlastne ten článok jedna polovica chladí a druhá hreje-takže ešte akými úpravami by to malo prejst?Elektriky sa nebojím ,ale tu naozaj nemám páru.Cítal som ,že pokial sa tá hrejúca polovica ochladí na cca 60stupnov tak na tej druhej je 0 stupnov.Vedel by niekto poradit?

na obě plochy Peltiera mlaskni hliníkové pasivy tak 10x10cm s ventilátorkama. V terárku vyřízni okno a ten chladicí pasiv strč dovnitř, zatímco ten topící nech venku, ať může rozptylovat teplo. Rozhodně nezapomeň na měření teploty v terárku a spínej automatem Peltier podle potřeby. Nebo můžeš i proporcionálně - snižovat napětí pro Peltiera.

noo to by šlo.Tymi sta tivmi myslíš tie hlinníkové chladiče s takými akoby mrežami a na ne ventilátorky ,ktoré by z jednej strany vyfukovali do priestoru miestnosti teplý vzduch a zdruhej studený do terária? Tieto Pelt.články majú rozmery cca 40X30X5.Ktoré strany vlastne chladia alebo hrejú-lavá a pravá alebo predná a zadná /z pohladu/.Vopred dakujem.
PS:myslite ,že by na jedno terárium stačil jeden článok?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru