Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pobití střechy

Další dotázek z mé strany. Příští týden mi přivezou sbíjené vazníky a usadí a ukotví mi je na věnec, chtěl jsem se zeptat, mám prkna z vojenských beden, kterýma chci střechu pobít, a na to dát přes zimu lepenku typu V13, na kterou na jaře nabouchám šindel. Má se pod ty prkna dávat nějaká fólie? Prkna nejspíš pod lepenku natřu nějakým tím zeleným nátěrem proti škůdcům. Díky za rady zkušenějších

Předmět Autor Datum
V podstatě ano i když výrobci šindelů doporučují svoje podklady pod šindel (asi záleží na uznání zár…
Skipi 18.08.2009 17:25
Skipi
ale to chce více informací, popřípadě nákres.
milan.cukrar 18.08.2009 17:55
milan.cukrar
V první chvíli jsem myslel,že chceš dávat šindel dřevěný.My to dokončili minulý týden.Pod bavorský s…
Jabraka 18.08.2009 18:09
Jabraka
Jesli budete dělat šindel až po zimě, tak dejte na překlenutí zimy úplně obyčejnou lepenku A330. Pře… poslední
sHpy00n 19.08.2009 09:17
sHpy00n

V první chvíli jsem myslel,že chceš dávat šindel dřevěný.My to dokončili minulý týden.Pod bavorský se obyčejně dávají OSB desky,nebo překližky.Prkna moc vhodná nejsou,postupně se seschnou a vytvoří se mezery.To pak nevypadá hezky.To odvětrání pod Bavora je velice vhodné.
JABRAKA

Jesli budete dělat šindel až po zimě, tak dejte na překlenutí zimy úplně obyčejnou lepenku A330. Před pokládkou ji strháte a nahradíte novou V13. To byste museli udělat i s přezimující lepenkou V13, protože na to není stavěná a byly by to vyhozené peníze. Podzimní deště, sníh, prudké střídání teplot den - noc a UV záření totiž udělají své.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru