Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem foukaná izolace Ciur

Dobrý den, můžete my dát svůj názor na zateplení šikmin v rodinném domě. Jedná se o tři roky starý rodinný dům se sedlovou střechou, kde v horních patrech jsou v ložnicích a v koupelně šikmé stromy (začínají ve výšce 1,7 m od podlahy). Součastný stav je takový, že je sádrokarton, parozábrana (igelit), cca 20cm vaty, parozábana (tkanina), a tašky bramac. Vata není pod krokvemi a proto chci zateplení předělat. Na střeše jsou latě, ale není pod nimi kontralať, což nevím jestli může způsobovat nějaké problémy.
Chtěl jsem vyndat všechnu vatu a nafoukat tam izolaci od firmy Ciur (vatu bych předal na strop). Doporučily by jste tento postup. Díky za odpovědi

Předmět Autor Datum
nechápu co tím získáte? Jakou vatu tam máte, dodejte vatu pod trámy a je to OK. Climatizer plus není…
milan.cukrar 10.08.2009 18:38
milan.cukrar
Problém je v tom, že z půdy se tam ta vata nedá dobře nacpat (délka podhledu je cca. 2 m), takže jed…
hajkis 11.08.2009 11:31
hajkis
když se Vám nechce tak to nedělejte. Kolik cm se vejde pod trámy? Ale vy to budete muset rozebrat, p… poslední
milan.cukrar 11.08.2009 12:38
milan.cukrar

Problém je v tom, že z půdy se tam ta vata nedá dobře nacpat (délka podhledu je cca. 2 m), takže jediný způsob jak jí tam dodat je rozebrat sadrokartovové podhledy a do toho se mi zrovna nechce.

Vy máte novou krytinu, a nemáte odvětrání folie?
neví, kterou fólii máte na mysli, ale jak píši, když dělali střechu nedali kontralať, takže mezi taškami a fólií je jem malá mezera. Podhledy nám vlhli jen v místech kde jsou hlavy šroubů v sádrokartonu a na jednom místě pod krokví (tam není ta vata), ale není to nic tragického (jen pár cm čtverečních).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru