Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Složení malířské čepice

Já jsem k tomu měl původně taky nedůvěru, protože je to ten váleček z teleshoppingu.
Opět podotýkám, že jsem maloval poprvé v životě, takže nemám zkušenosti s tím, jak se ředí primalex. Je možný, že do válečku musí být ta barva trochu hustší, než na štětku, ale to nemohu posoudit, bo štětkou jsem nikdy nemaloval.
Takže se barva naředí tak, aby byla dost hustá na to, aby neprotíkala příliš rychle skrze váleček, nalije se trochu do útrob válečku a vrhneš se na stěnu. Nevýhoda je, že ten filc na válečku má spoj, takže to udělá vodorovnou čáru, ale stejně je každý místo přejet několikrát, takže se to ztratí. Maloval jsem s tím jak na štukovanou omítku, tak na sádrokarton. Na sádroš je to naprosto perfektní, maloval jsem i s barvou a nejsou vidět žádný "žiďáky" (jak říká můj otec), nátěr je krásně rovnoměrnej a čistej. Dělal jsem s tím i barvu přes hranu, kdy se na vnějším rohu stýkala barva s bílou, taky perfektní.
Strop jsem s tím nedělal, ale nebál bych se toho, při práci z toho barva nekape, kritickej je jen okamžik, kdy se to naplní a než se udělají první tahy, protože to při plnění stojí na boku a tlakem to prosákne na jednom konci, takže je to mokřejší.
Co je trochu blbý, tak při použití na hrubým štuku se na válečku začnou tahat vlákna a dělají žmolky, ale je fakt, že ten váleček už má něco za sebou a není to dělaný na profi použití.
Jinak to při malování necáká, takže je s tím opravdu čistá práce, nejvíc bordela jsem nadělal štětcem, když jsem dotahoval vnitřní rohy a pak byl bordel tam, kde jsme připravovali barvy.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny