Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak na špric.

Zdravím,potřeboval bych poradit jak našpricovat strop a nevypadat přitom jak sněhulák.Strop je v garáži vytvořen z hurdisek asi 20 metru čtverečních.A je likož nejsem zedník tak mám docela obavu,aby víc toho špricu nebylo na mě a na zemi,než na stropě.Vím,že hustota je asi v podobě řídké kaše,ale tím mé dovednosti končí.Jak si poradit s lžící,aby to drželo na hurdách a nelítalo to všude kolem.Předem dík za každou odpověď.:-)

Předmět Autor Datum
A co to zkusit strojkem (zednickým mlýnkem)? Tak jsem dnes použil omítací strojek na špric. Když js… nový
host 20.07.2009 21:45
host
Chlape,dík za odpověď.ale to nebude asi to pravé ořechové,neumím si představit,jak by se dělal s mlý… nový
czscorpio 20.07.2009 22:16
czscorpio
Mlejnek je sice dobrej, ale jen na stěny. Stropy se s tim dělat nedaj. Joj.. kdyz si vpomenu jak od… nový
sHpy00n 20.07.2009 22:18
sHpy00n
Tady bude platna asi jen jedna rada. Sežeňte si zednika. Nemyslím to nijak ironicky, ale učit se omí… nový
sHpy00n 20.07.2009 22:28
sHpy00n
Ono to máš jedno, jaký grif, kdy zavřít a kdy otevřít oči. Mě to učil šikovný zedník, ale když pak t… nový
Rce 20.07.2009 23:21
Rce
Jo hurdy... Asi ti neporadím, ale několik zkušeností. Když hurdy před nahozením namočíš, tak to uděl… nový
Rce 20.07.2009 22:53
Rce
To se Vám ani nedivím.Velmi jsem se pobavila,ještě dneska mne bolí všechno při vzpomínce na omítání.… poslední
LAMPA 22.04.2012 14:54
LAMPA
vykašli se na špric a polož tam sádrokarton.Nakonec se dá i nalepit přímo na hurdisky. A když teda n… nový
Jabraka 21.07.2009 06:20
Jabraka
Dík všem za rady,nakonec jsem to flexilepidlem a na to že jsem to dělal poprvé v životě to vypadá pa… nový
czscorpio 02.08.2009 12:17
czscorpio

A co to zkusit strojkem (zednickým mlýnkem)?

Tak jsem dnes použil omítací strojek na špric. Když jsem přišel na správnou konzistenci a rychlost omítání, šlo to výborně.
Pro toho kdo by chtěl někdy použít stejný nástoj uvádím:
- použil jsem omítkovou směs Salith MZS
- oproti návodu dával jsem 10 l vody
- klikou u omítníku točit tak pomalu, aby jste viděli jak kapky létají na stěnu

http://forum.living.cz/viewtopic.php?f=144&t=23159 69&start=0&st=0&sk=t&sd=a&sid=

Chlape,dík za odpověď.ale to nebude asi to pravé ořechové,neumím si představit,jak by se dělal s mlýnkem strop.Představa naplněného mlýnku špricem a ještě ve vodorovné poloze,to bych asi špric lovil všude,jen ne na stropě.Možná to jde,ale nevím,třeba se k tomu přidá ještě někdo a vyvrátí můj názor.:-)

Tady bude platna asi jen jedna rada. Sežeňte si zednika. Nemyslím to nijak ironicky, ale učit se omítat, nebo špricovat, to už je jedno kvůli 20m2 ja taková ztáta času a zmařeného materiálu. Tu techniku vám na papíře nikdo nepopíše tak, abyste po přečtení uměl omítat stropy. Když se tím člověk chce živit, pak ano, pak to má smysl, ale musí se to učit pod vedením někoho, kdo to umí nejen provádět, ale hlavně vysvětlit. Jakým směren vést švih, jak odhodit maltu ze lžíce, kdy zavřít oči a kdy otevřít.. už jenom jak se k tomu správně postavit. Když si zavzpomínám, stěny jsem se učil házet týden, stropy možná dva měsíce. Jediné co mně napadá, na stříkaný brizol se kdysi ještě před vynálezem mlýnku používala technika stříkání koštětem. možná by se to při troše snahy dalo použít na strop a možná, že by to bylo jednodušší, než se učit házet lžící. Ale ruku do ohně za to nedám.

Ono to máš jedno, jaký grif, kdy zavřít a kdy otevřít oči. Mě to učil šikovný zedník, ale když pak tě bolej pazoury, plácáš to lžící jak to jde a to už jsem pak kašlal na styl a eleganci pohybů. Nakonec jsem chtěl dělat z malty koule jak ze sněhu a házet je na strop holejma rukama. A když jsem viděl toho kamaráda zedníka, jak nahazoval stěny uhelnou lopatou, tak jsem se šel vožrat.

Jo hurdy... Asi ti neporadím, ale několik zkušeností.
Když hurdy před nahozením namočíš, tak to udělá plesk-plesk a máš maltu na hlavě. Když nenamočíš, krásně tam koláč drží. Teda... Koukáš, jak se kolem koláče roztahuje vlhkost a po chvíli spadne na hlavu suchej písek. Zase tam nic nedrží.
Jsem nahazoval héraklit na stropě. Kamarád se smál, to je sranda, to jde dobře. Ještě jednou někdo řekne, že na héraklit se nahazuje dobře, tak toho bude litovat. Od toho se to odráží, je fuk, jestli to namočíš nebo ne. Ne, že bych vypadal jako sněhulák, ale jako sádrovej trpaslík a křoupal jsem v kolenou a v loktech. Čepice na hlavě mi zkameněla a promočila se, že jsem nahazoval v přilbě na motorku, po té malta lépe klouzala a přilba se nenacucala a nestudila do hlavy jako čepice. Když zazvonil pošťák a já vyšel z domu v přilbě, díval se na mně poněkud divným pohledem....

To se Vám ani nedivím.Velmi jsem se pobavila,ještě dneska mne bolí všechno při vzpomínce na omítání.Začalo vždy dovozem kopaného písku a končilo umýváním míchačky.A to se stavělo na plné cihly a vše šlo ručně s kladkou.Zdravím a vážím si šikovných mistrů zednických.Lenka

vykašli se na špric a polož tam sádrokarton.Nakonec se dá i nalepit přímo na hurdisky.
A když teda nechceš sádroš,zkus to udělat s flexilepidlem a perlinkou.Širokým hladítkem naneseš lepidlo a do něj vtlačíš a uhladíš perlinku.Stačí jen tak tři mm.Až to zaschne,natáhneš 2 - 3 mm štukové hmoty,zase hladítkem.Nemusíš na ten strop tím pádem nic nahazovat.
JABRAKA

Dík všem za rady,nakonec jsem to flexilepidlem a na to že jsem to dělal poprvé v životě to vypadá parádně.Stejně to moje dílo nakonec vidět nebude,nevěřím hurdám,jsou už tam 5 let a pršelo na ně,hodím pod ně ještě pro jistou OSB desky,kdyby se náhodou některé umanulo spadnout.Střecha je vytvořena mezi baráky,bude nepochůzná a nahoře budou kari sítě,asi 5cm betonu a IPA.Snad by to mělo vydržet.Jinak ještě jednou dík za rady.:-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru