Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem štuk po prvním nátěru barvou

Hojte, mužete mi poradit?? Byl jsem nucen v koupekně seškrabat původní nátěry, což jsem dělal špachtlí. Když jsem to celé takto provedl, nekdy zustaly malé zbytky nátěru, někde jsem škrábnul až do štuku. Přebrousil jsem to ještě smirglem a na sucho zahladil hladítke. Okem byly viditelné mapy (různé hloubky povrchu), ale myslel jsem, ze kdyz pouziju hustejsí barvu, tak že se sleje a "mapy" zarovná. No, provedl jsem penetraci zredenou barvou na celé ploše a druhý den jsem zkusl nátěr na jedné ze zdí. Jak určitě tušíte, nis se nesrovnalo a na té jedné zdi mám viditelne nerovný povrch " mapy". Ted otázka. Mám to tedy vsechno znova obrousit az na puvodní štuk a celé to opakovat, nebo by šel přeštukovat tento muj nátěr ( penetrace řidkou barvou) ?? díky za radu.

[nZxQpSv65O.jpg]

Předmět Autor Datum
barva to nesrovná, opravit štuk, nebo "natáhnou" tmel Rokofinal, nebo podobný.. Jakou barvou jste to…
milan.cukrar 29.06.2009 19:04
milan.cukrar
Jo, jo, už vím, že se to barvou nesrovná. Ted ale nevím jak s tím štukováním. Jestli na té barve bud…
Libunda 30.06.2009 09:05
Libunda
Jak psal kolega výše, rovnat se mělo před malbou. Pokud jsou propadliny hodně hluboké, pak po penetr…
sHpy00n 30.06.2009 10:18
sHpy00n
Moc děkuju, to jsem potřeoval vědět. EDIT: ted jsem volal k nám do obchodu a tam me nabídl místo Di… poslední
Libunda 30.06.2009 11:42
Libunda

Jo, jo, už vím, že se to barvou nesrovná. Ted ale nevím jak s tím štukováním. Jestli na té barve bude drzet, nebo jestli znova celé obrousit a natáhnout štuk vlastně na omítku.
S tou barvou, to byl dalsí malér, který se mi stal. Nechal jsem si v krámě doporučit barvu a doma jsem už nekontroloval, k čemu je určená.
Takže jsem šikovně celou koupelnu vymaloval hodně zředěným silikon-akrylátovým BISILem. Smrad na týden....... no ale to uz je jedno.
Takže obrousit, nebo se štuk (Rokofinal) chytí na toto??

Jak psal kolega výše, rovnat se mělo před malbou. Pokud jsou propadliny hodně hluboké, pak po penetraci štukem, když jde jen o oškrabané původní nátěry, postačí pastovitý vyrovnávací tmel. Opět nejprve napenetrovat podklad příslušnou penetrací. Ve vašem případě bych si s přivřeným okem troufl považovat nátěr BISILem považovat za penetraci a použil rovnou pastovitý vyrovnávací tmel. Nahoře uvedený Rokofinal je sice určený primárně spíše na sádrokarton, ale v tomto případě bych se ho vůbec nezdráhal použít. Tmely přímo pro tento účel jsou např. Jubolin firmy JUB, či Ditmel firmy HET. Nanáší se širokým nerezovým hladítkem v jedné, nebo ve dvou vrstvách do celkové max. tloušťky 3 mm a po vyschnutí se přebrousí jemným smirkovým hladítkem jako používají sádrokartonáři. Výsledkem musí být dokonale hladká plocha připravené pod malbu. To je tak v kostce vše a ať vám oprava dopadne dobře.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru