Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Slimáci

Teď mě už napadá, proč asi ta firma použila vysoký napětí (6,5kV). Tohle napětí uděláš i měkkým trafíčkem a do série vrazíš odpor, odhadem tak 100kOhm. Při tom vysokým napětí to toho slimáka taky pěkně pokope a ten odpor to napětí ani moc nesníží, zato omezí proud při zalévání, či ranní rose.
Navíc to napětí musí být měkký, představ si, že by na to šlápnul pes, nebo ses toho dotknul ty. Musí to jen kopnout, vyšší proudy by způsobily popáleniny! Nejen slimákům, ale i tobě! A kdyby ti někdo vlezl na zahradu (zloděj, sousedovic děcka pro zakopnutej míč) a popálilo ho to, mohl bys mít pěkný problémy.
A k těm napěťovým pulzům - vzhledem k tomu, že vysoký napětí dostaneš jedině transformátorem, tak určitě bude to napětí pulzní. Ale nemusí to být 50Hz, přes to trafo můžeš posílat jen ty impulzy. I když 1ms impulz za sekundu je málo, alespoň 10. Sice je slimák pomalej, ale čím dřív ho to kopne, tím víc eliminuješ šanci, že se natáhne přes dráty. Ale nebál bych se, že zůstane ležet napříč, při lezení se slimák natahuje, takže když se natáhne dopředu a kopne ho to, tak i kdyby dostal infakrt, tak se trochu stáhne do "výchozí pozice".

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny