Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem kuchyň ze starých cihel

Dobrý den,
získali jsme staré červené cihle z doby Napoleona Bonaparte. Z těchto cihel bysme chtěli postavit korpus kuchyně. Jen si nevíme rady s tím, jestli máme tyto cihle ochránit nějakým nátěrem.
Máme strach z toho, co udělá povrch cihle, kdyby na ni kápnul nějaký čistící prostředek nebo olej, ocet, atd..
Na druhou stranu se zas bojíme, aby případný nátěr cihlu neznehodnotil.
Nemáte s tím někdo zkušenosti?

Dále prosím o radu jaký druh dřeva zvolit na skříňky kuchyně když korpus kuchyně bude vystaven z cihel. A jakou zvolit k této kuchyni pracovní desku.

Předem děkuji za rady

M. Bestrová

Předmět Autor Datum
Ty staré cihly odolají kyselinám i louhům,a asi by chtěly nalakovat,nebo natřít vysychavým olejem.Pr…
Jabraka 01.06.2009 10:21
Jabraka
Ve specializovaných prodejnách s barvami a nátěrovými hmotami běžně seženete speciální vodo a pracho… poslední
sHpy00n 01.06.2009 12:25
sHpy00n

Ve specializovaných prodejnách s barvami a nátěrovými hmotami běžně seženete speciální vodo a prachoodpudivé napouštěcí laky na režné zdivo. Cihly by po aplikaci neměly změnit vzhled. Asi nemá cenu radit nějaký konkrétní výrobek. Předpokládám že dostupnost jednotlivých výrobců bude rozdílná. Já si jen vybavuji, že před lety jsme použili tuším něco od Herbolu.
Výběr barevnosti dřeva nechám na vás. Navštivte prodejnu s truhlářskými materiály a vyberte si. Těch možností je spousta a asi by nebylo dobré kdybysme vám něco nadiktovali a vy nám po realizaci budete spílat, že jsme poradili blbě. Každý mémě estetické cítění posazené jinak. Z mého hlediska pohledu bych se snažil použít nějaký kontrastnější odstín, aby bylo režné cihly vidět.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru