Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Napojení novoduru

Chtěl bych do starší a funkční , zazděné novodurové stoupačky 100 dodatečně napojit odpad z umyvadla 40 . Jak nejlépe utěsním zavedení tohoto menšího průměru do stoupačky , aby spojením neprosakovala v budoucnu , po zaomítání , odpadní voda? Anebo , jak nejlépe toto zavedení , celkově nejprofesionálně provést?

Předmět Autor Datum
Použil bych HT systém - přesuvku 100mm a dvouhrdlovou odbočku 100/40. Ale nejsem instalatér. ;-)
host 28.05.2009 23:00
host
Nevím , jestli jsem to popsal dobře , ale ta stoupačka nejde přeříznout , nadzvednout a vsunout tam…
Jarouš K. 28.05.2009 23:10
Jarouš K.
Já nemyslel stoupačku nadzvednout, ale kus té stoupačky vyříznout a místo něj tam nasunout tu přesuv…
host 28.05.2009 23:35
host
Viděl jsem instalatéra, co se tam prodlabal (vyvrtal díru vrtačkou, dokrouhal na velikost trubky), z…
Rce 29.05.2009 00:30
Rce
PS: Profíci rozmydlejí okolí tak, aby to mohli přeříznout a vložit tam odbočku.TOTO je jediný správn…
jaro 29.05.2009 13:07
jaro
http://kutilska.poradna.net/q/view/7174-zrizeni-od bocky-v-odpadnim-potrubi?page=r7181#r7181
čumil_old 29.05.2009 14:58
čumil_old
rada na poradtě Vám nestačí? poslední
milan.cukrar 31.05.2009 21:34
milan.cukrar

Nevím , jestli jsem to popsal dobře , ale ta stoupačka nejde přeříznout , nadzvednout a vsunout tam mezikus - redukci na 40ku . Já do ní jsem schopen udělat nějak díru 40 , zasunout tam asi 1 cm ten nový svod a nějak to utěsnit . Ale jak to dělají třeba profíci , když do té stoupačky nejde vložit redukce ? Jak to beschybně utěsnit , zalepit , aby to časem v lepeném místě neprasklo a neprosakovala tam voda , která teče z patra z WC ?

Já nemyslel stoupačku nadzvednout, ale kus té stoupačky vyříznout a místo něj tam nasunout tu přesuvku. Takto jsme to řešili s instalatérem nedávno u mě. Ale jestli to u tebe nejde, tak bude muset poradit někdo jiný.

Asi hledáš něco takového:

Nalepovací odbočná tvarovka na potrubí kanalizačním z PVC
Tvarovka slouží k napojení odbočného potrubí do stávající trouby. Obsahem standardu je označení segmentu trubky nasazením lepicí objímky na troubu a naznačení otvoru pomocí připojovacího nátrubku, navrtání trouby a vyříznutí segmentu pomocí prořezávací pily, odstranění otřepů škrabákem nebo nožem, vyčištění vnějšího povrchu trubky a vnitřku lepicí objímky, potření ploch lepidlem v dostatečné vrstvě, nasazení lepicí objímky na troubu, setření zbytku lepidla a přitlačení lepicí objímky připevněním hadicových vazáků nebo krouceným drátem.

Viděl jsem instalatéra, co se tam prodlabal (vyvrtal díru vrtačkou, dokrouhal na velikost trubky), zastrčil do toho odbočnou rouru, zapatlal lepidlem na novodur, celé řádně oblepil jako bolavou nohu fermežovou bandáží na utěsňování hovnovodu z WC mísy. Vypadalo to strašlivě, ale neteklo. Já bych tam zalepil odbočnou tvarovku, jak píše host. Nebo bych si jí vyrobil z nějaké jiné tvarovky, aby měla lem co dosedne na tu velkou rouru, za tepla natvaroval podle trubky a zalepil. A pro jistotu omotal tou bandáží :)).

PS: Profíci rozmydlejí okolí tak, aby to mohli přeříznout a vložit tam odbočku.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru