Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rekonstrukce podlahy

Pustil jsem se do rekonstrukce podlahy,podle postupu který jsem si tady přečetl,a za co by jsem Vám všem kdo se na těchto stránkách podílíte moc poděkovat.
Ještě mám takový malý dotaz.Podlahu jsem tedy vykopal 40cm ted dám jako první vrstvu štěrk a drenážní trubky a asi 7 cm betonu bez kari sitě(kamarád mě přinesl takové drátky které přimíchavají na betonárce do betonu,tak si myslím že to bude stačit).Na tento beton navařím ipu,kterou přetahnu asi tak 15cm nad podlahu na ipu dám podlahový polystyren(sílu ještě nevím)a další beton asi tak 7cm s kari sítí.A ted se chci jeětš zeptat-ty drenážní trubky na odvětrání podlahy mám dát jenom okolo stěn nebo je natáhnout pod celou podlahou a mám udělat u té druhé vrstvy betonu diletaci?Děkuji moc.....

Předmět Autor Datum
To záleží jak moc vlhko pod podlahou máš... Normálně by stačilo dát drenážní trubky podél stěn, ale… poslední
Autor. 28.04.2009 22:26
Autor.

To záleží jak moc vlhko pod podlahou máš... Normálně by stačilo dát drenážní trubky podél stěn, ale když je protáhneš třeba ještě po úhlopříčce, tak to nezkazíš. Samozřejmě ve spádu, aby vlhkost mohla odtékat.
a dilatační mezeru nechávej vždycky a všude. Konstrukce budovy se chvěje a do podlahy by se to přenášet nemělo a podlahový polystyren i když je tvrdší než ten normální, stejně si maličko bude sedat.
Jinak postup máš v pořádku - vykopat, drenáž, štěrk, podkladový beton, hydroizolace, podlahový polystyren, beton s armováním a povrchová úprava.
Pokud na povrch budeš lepit nějaké dlaždice, nezapomeň že spára mezi podlahou a stěnou se nespáruje spárovačkou, ale pružným silikonem. Tak zařídíš, aby ti to nikde nepopraskalo.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru