Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Studna

Zdravim
Rad by som si na zahrade vykopal studnu take 4m do hlbky. Zajima ma ci to treba niakde hlasit alebo neco a co sa moze stat ked tak neurobim. Len na polievanie nic viac. To ze tam mam vodu viem, lebo mam tem teraz taku kvazi ´´studnu´´ - zakopany sprchovaci kut :-). Ne moja robota. No a prave toto by som rad nahradil normalne skruzami a prehlbil este o tie 2 metre. A neviete mi orientacne povedat cenu skruze 120 cm vnutorny priemer a vyska 50 cm ? 120 aby sa lepsie kopalo v tej skruzi kedze nie som najmensi.
Dakujem.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
V Čechách podléhá zřízení studny několika zákonům. Předpokládám že na Slovensku je to obdobné. Asi b…
sHpy00n 27.04.2009 01:37
sHpy00n
No ta ne uplne sam akoze :-) Boli by sme ale 4 sak to aj tie skruze a secko treba viacej ludi. Okrem…
Martin z KE 27.04.2009 07:15
Martin z KE
Zákony na studny jsou příšerné. Jestli tam byla přihlášená studna, tak by se to dalo zakamuflovat ja… poslední
Rce 27.04.2009 12:41
Rce

V Čechách podléhá zřízení studny několika zákonům. Předpokládám že na Slovensku je to obdobné. Asi bude nejlépe obrátit se na stavební úřad, kde dostanete dostatečné informaca jak postupovat.
Ale kopat sám, to bych nedělal ani za trest. Je to přádná dřina krom toho, že setsakra nebezpečná. Nejsem si jist jestli už zde nějaká debata k tematu neproběhla..

No ta ne uplne sam akoze :-) Boli by sme ale 4 sak to aj tie skruze a secko treba viacej ludi. Okrem toho mam kamarata co to robil takze s nim by sme sa do toho pustili. Pozeral som trocha na nete ale tolko je tam papierovaciek kolem toho ze az. A tiez som nasiel nieco ze ak by sa cerpala voda len rucne - coz bohuzial hej kedze nemame elektrinu iba dvojpiestovu pumpu - tak su nejae vynimky v tom zakone ale viac tam nepisali.

Zákony na studny jsou příšerné. Jestli tam byla přihlášená studna, tak by se to dalo zakamuflovat jako údržbou a opravou studny. Bez povolení je možno odebírat vodu jen "ručně", to jest nanejvýš kýblem na špagátě. Jakékoliv, byť i ruční čerpadlo (pumpa) vyžaduje povolení na odběr. Leda by ta studna tam byla před rokem 1955, na ty se nic nevyžaduje.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru