Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemZamknuto podklad pod koberec ?

ma jeden dotaz. chci poloxit koberec na podlahu . podlaha je z OSB desek. OSB desky jsou polozeny na podklad, kdy 1/3 je beton a 2/3 prkna. polozeni OSB desk probehlo vicemene bez problemu.

pod touto mistnosti je dalsi mistnost (ne prilis vytapena-predsin). mezi stropnimy prkny neni zadna izolace, proto jde od podlahy trochu zima. bohuzel dat izolaci na strop , aby mistnost kde bude koberec nebyla tak studena od podlahy jiz neni mozne.

napadlo me dat pod ten koberec 3 mm mirelon a na ten koberec. je to mozne, pomohlo by to izolacne aspon trochu nebo by to nemelo vubec zadnej vyznam ? ten mirelon by mozna trochu i tlumil kroky atd.

nebo je nejaka jina moznost ? bohuzel neni mozna zadna dalsi stavebni cinnost, takze to izolace musi byt co jetenci a vpodstate i jednoducha , proste jenom polozeni nejakeho podkladu pod koberec...

Předmět Autor Datum
Ty 2 či 3 mm by příliš nepomohly,a zhoršují položení koberce.Při vyšlapání se Mirelon shrnuje a drol…
Jabraka 14.04.2009 11:51
Jabraka
pod koberec se používá gumová podložka přímo na koberce
pytlusak 20.12.2009 21:36
pytlusak
Nejtenší izolace je zcela na draka, zabrání pouze evidentnímu funění větru a průvanu (i to ale může…
Rce 14.04.2009 12:03
Rce
Velice záleží na tom,jaký typ koberce chceš položit.Na trhu je řada koberců Belgické výroby,ty lidé… poslední
jabra 23.12.2009 20:59
jabra

Ty 2 či 3 mm by příliš nepomohly,a zhoršují položení koberce.Při vyšlapání se Mirelon shrnuje a drolí,za chvíli to nadělá boule.Spíše bych volil druh koberce s dlouhým vlasem,nebo ještě na koberec běhouny,nebo detailní koberečky.
JABRAKA

Nejtenší izolace je zcela na draka, zabrání pouze evidentnímu funění větru a průvanu (i to ale může být významné). Není-li možná žádná stavební činnost, tak zauvažovat, jestli by nebyl na závadu schod do místnosti a zaizolovat pořádně polystyrenem zvrchu. Jestli cena za ušetřené teplo vyváží tento nedostatek.

Velice záleží na tom,jaký typ koberce chceš položit.Na trhu je řada koberců Belgické výroby,ty lidé kupují pro láci.Jen ty dražší uspokojí kvalitou.
Pokládat je ještě na měkkou podložku,není rozumné,za nějakou dobu se Mirelon shrnuje.Nohy od nábytku se více promačkávají.Rozhodně doporučuji příliš nešetřit a koupit koberec silnější,než ty slabé šmejdy.Buď položit na beton,nebo přilepit kontaktním lepidlem.Pokud chceš přece jen podklad,zvol hobru.A nalepit ji na beton.
JABRAKA

Zpět do poradny Nahoru