Předmět Autor Datum
V prodejně barev u nás je nabízen tento výrobek:http://www.aaa-autolaky.cz/eshop.php3?pouziti=Bala k…
Jabraka 07.04.2009 14:29
Jabraka
Venkovní kovovou konstrukci bych disperzním nátěrem (=vodou ředitelným) raději nenatíral. Hammerite…
Rce 07.04.2009 14:53
Rce
NAtřít základovkou a na to pak třeba i Luxol. Hemerite se musí nanášet ve dvou vrstvách s maximálním…
paul 08.04.2009 08:05
paul
My,co máme domky a zahrady ze zkušenosti víme,že právě vodou ředitelné nátěry (balakryl,eternal)jsou…
strejdabob 12.04.2009 09:27
strejdabob
Musím ti to potvrdit. Např. plechový komín od venkovního krbu černým Eternalem a drží už několik let… poslední
starec 17.04.2009 14:58
starec

Venkovní kovovou konstrukci bych disperzním nátěrem (=vodou ředitelným) raději nenatíral. Hammerite je na pevné konstrukce vynikající, nehodí se na plandající plechy. Na plech se doporučuje spíš Alkyton. Jsou to dražší barvy, ale zase hodně vydrží, tudíž poměr cena/výkon je příznivý.

NAtřít základovkou a na to pak třeba i Luxol. Hemerite se musí nanášet ve dvou vrstvách s maximálním časovým odstupem do 8 hodin, raději 6 hodin. Doporučuji si pořídit nějakou pixli do zásoby abyste nedopadl jak já, když jsem chtěl opravovat a koupil stejnpou barvu ale jinou šarži, tak to bylo tak flekaté, že jsem to musel natřít celé znovu, plot to byl. vyšlo to na 1200,-

My,co máme domky a zahrady ze zkušenosti víme,že právě vodou ředitelné nátěry (balakryl,eternal)jsou nejvhodnější.Bezvadně drží i na zrezivělých konstrukcích,pozink.okapech atd.Neodfukují se a neodprýskávají,což se třeba o Hammeritu říci nedá.Mýty o nevhodnosti vodou ředitelných barev pro venkovní použití vymýšlejí asi na Nově,kde se třeba včera ve večerních zprávách jejich "odborník" podivoval nad tím,že už kvetou meruňky.Prý stromy ještě spí.A přitom všude kvetou třešně,švestky,meruňky atd.
Klidně je používej,třeba Eternal drží na betoně a na rezavých konstrukcích jako sviňa.Před 15 lety na zkoušku natřené okap.svody(pozink) hnědým balakrylem jsou netknuté.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru