Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem zahrada,díry po nevím čem??

Kráťa uvádí správný obrázek. Je to samec, cca 2 roky starý. Starší jedinci mají temnější zbarvení. Prosím tě, viděla jsi někdy nákres křečka? Ten vypadá úplně jinak, není tak dlouhý. Potkan je taky jiný a je celý šedý.

Soused hrabavce také měl na zahradě u vrátek. Po nahlášení na Okresním Úřadě chráněné zvěře přišli čtyři ochranáři, postavili si na jeho zahradě stan v kosatcích (dle zákona jim to musíš povolit) a sledovali a točili to zvíře. Soused musel vybíhat přes garáž, nedovolili mu ani se přiblížit po dobu hnízdění a vyvádění mladých - cca 8 týdnů. Ještěže mohl chodit do práce skrz garáž. Prý někdo jiný neměl zadní východ a musel zůstat v domě celé ty dva měsíce. Budiž pochváleni ochranáři, kteří ač to nemají v popisu práce, nosili mu aspoň chleba a sůl. Hedáš špatně. Hrabavec je popsán v Brémhově Životě zvířat, v Darwinově Teorii Evoluce a v několika článcích Jaroslava Haška, když působil jako redaktor časopisu Svět Zvířat. Jé, vyhnat nebo dokonce vyhubit, to bys mohla šeredně odnést!

PS: Pozor! Jestli hrabavec rolní ztratil ostražitost, není plachý a naopak přítulný a nechá se drbat za ušima, je nakažen vzteklinou, která bohužel v populacích hrabavce řádí mohutně. Kousnutí by mohlo mít těžké následky - léčba vztekliny u lidí je velice bolestivá a dlouhodobá (100 injekcí dlouhou jehlou břichem až do slinivky).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny