Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Bodovky kolem vany

Dobry den,

prestavujeme koupelnu a v nekolika katalozich jsem videla bodovky kolem vany, coz se mi moc libilo. Naplanovala jsem si tedy kolem rohove vany zidku v sirce cca. 10cm a vyskou do urovne vany. Do teto zidky bych rada zabudovala LED svetylka. Mate s tim nekdo nejake zkusenosti? Predpokladam, ze zde bude muset byt samostatny obvod, kvuli bezpecnosti. Nevim take, kde svetylka sehnat, podle meho by se mela vyrabet i nejaka vodeodolna, ale nevim. Poradite?

Moc dekuju, Nina

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pokud to máš napájený z trafa SELF tak je to bez problémů....
pepomn 07.04.2009 18:00
pepomn
Dekuju za rady. Muzes mi k tomu napajeni napsat neco vic....nejsem zrovna technik a abych si to pros…
Nina13 08.04.2009 11:40
Nina13
bezpečnostní transformátor (není to SELF ale SELV) světla rozhodně s krytím IP65, minimálně zajistí… poslední
Uroboros 08.04.2009 16:33
Uroboros

Dekuju za rady. Muzes mi k tomu napajeni napsat neco vic....nejsem zrovna technik a abych si to prosadila, musim k tomu neco vedet:-) Myslis tim, ze bych pak mohla pouzit obycejna svetylka a nemusela shanet vodeodolne?....Omlouvam se za neznalost:-( Diky

bezpečnostní transformátor (není to SELF ale SELV)

světla rozhodně s krytím IP65, minimálně zajistí dlouho životnost, pokud nebudou voděodolná bude do nich vnikat pára a z pár měsíc jsou tak zkorodované kontakty, že je můžeš vyházet... o bezpečnosti nemluvě... ono i těch 12V, ikdyž to není proti zemi může být pro někoho problém (kardiaci, epileptici....)

Kouknul bych po bazénových světlech, za prvé tam najdeš trafa, za druhé jsou v tak rozličných tvarech a výkonech že si možná vybereš a nemáš co dál řešit.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru