Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Lepení obkladových cihliček na sokl

Na baráku, který je starý cca 15let je sokl natřen pouze nějakým omývatelným nátěrem-asi latex.Chci to opravit jelikož sem tam se odloupla omítka, tak chci nalepit ty umělé cihličky cca 20 x 8 x 1,5cm. Mám představu že to co se loupe odstraním , něčím dorovnám, pořádně očistím a nalepím ty cihličky. Jde mi o to, jestli si myslíte že je to celkem dobrý postup a hlavně mi doporučte nějaké lepidlo resp. konkrétní název aby mi nedali ta děvčata nějakou blbost. Nejsem vyznavač drahých a zbytečných nákladů. Ve dvoře jsem obkládal okolo venkovní sprchy a sokl domu 1cm dlažbou 30x30 co mi zbyla z podlahy a drží to super už kolik let ,ale lepidlo jsem zapoměl.Mám tu zbytek pouze čím jsem to spároval- Knauf spárovací malta, tak to asi byla taky malta ale dnes se tomu říká asi lepidlo. Bylo to v 5g pytlíku a rozdělalo se to s vodou a už to jelo. Asi taky Knaus. Jak to vidíte? díky

Předmět Autor Datum
Tak jsem se zde dnes zaregistroval a jen tak pro kontrolu a klid duše jsem zde položil dotaz. Vidím,…
york 01.04.2009 16:17
york
Klídek, někdy je to hned, někdy to trvá. Hned se ani pes nevy****. A jestli jde o ten latex na zdi,…
čumil_old 01.04.2009 17:59
čumil_old
Sakra uklikl jsem se a teď abych si sám odpověděl. Nebylo by lepší ten latex oškrábat? Je to neprody… poslední
čumil_old 01.04.2009 18:08
čumil_old

Tak jsem se zde dnes zaregistroval a jen tak pro kontrolu a klid duše jsem zde položil dotaz. Vidím, že nikdo nereaguje, tak tu asi nejsem správně. Tak jsem aspoň zde bleskově odpoveděl na dva dotazy, kterých si také nikdo nevšímal. Zřejmě na tom se znalostmi nejsem tak špatně, ale vždy se rád poučím.

Sakra uklikl jsem se a teď abych si sám odpověděl. Nebylo by lepší ten latex oškrábat?
Je to neprodyšný nátěr. Teda, ne že by dlažba nějak extra dýchala až jí tam nalepíš.
A když to bude oškráblé a hezky opláchnuté od prachu, tedy malta, mohlo by to jistit lepidlo na dlažbu flexibilní, neb je to na ven a teploty se mění.
Jestli penetrovat po tom latexu nedokážu říct.
Ale jestli, tak penetrací od toho stejného výrobce jako bude lepidlo.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru