Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem jaká okna?? plast, dřevo.. jiné??

Zdravím lidičky, nevím jestli jsem správně zařadila do kategorie, ale snad ano, rekonstrujeme starší domeček a dojde tady k výměně zatím dvou oken, nejsme žádní pracháči :-) (kdo dneska jo, že :-) ), takže jsme původně chtěli něco po bazarech, na druhou stranu to chceme, aby už tato podoba domku vydržela, tak přemýšlím nad nějakým normálním obchodem, kde by se za nějakou dobu v té samé barvě dali dokoupit i další okna do dalších místností..
Ted k otázce, jaké máte zkušenosti s plastovými či eurookny, co byste doporučili?? Byli jsme odhodlaní pro eurookna, ale ted mi je někdo pomlouval, tak se raději ptám, třeba máte nějaké rady a zkušenosti, vše uvítám. Předem děkuji za snahu pomoct :-D

Předmět Autor Datum
Každej ti poví něco jinýho, co člověk, to názor. Já mám v bytě plasťáky: nevýhoda - rosí se, co jsem…
Prasak 22.03.2009 17:47
Prasak
Nevím však, jestli to dělají i eurookna, moc lidí s nimi neznám. To asi budou dělat všechna okna be…
zoul 22.03.2009 18:51
zoul
Mě se to orosí hlavně ráno (v noci nevětrám, páč spím :-) ) a nebo když se vrátíme z práce. Už jsem…
Prasak 22.03.2009 19:45
Prasak
Správně, nevětrat, tím se zbytečně pouští do cimry hranatej kyslík, hlavně ráno a v zimě. Ze smradu… poslední
Remca 22.03.2009 23:49
Remca
Na to je jednoduchá odpověď. Užitné vlastnosti jsou zhruba stejné, kování a prosklení identické, těs…
sHpy00n 22.03.2009 17:51
sHpy00n
To si musíte rozmyslet co potřebujete a na co máte peníze....já mám osobně první typy oken plastovýc…
vojta 123 22.03.2009 18:52
vojta 123

Každej ti poví něco jinýho, co člověk, to názor.
Já mám v bytě plasťáky:
nevýhoda - rosí se, co jsem zpozoroval, tak to dělá snad všem. Nevím však, jestli to dělají i eurookna, moc lidí s nimi neznám.
výhoda - kromě občasnýho namazání kování, který však potřebují i dřeváky, se není třeba o plast nijak starat. Žádný nátěry.

Nevím však, jestli to dělají i eurookna, moc lidí s nimi neznám.

To asi budou dělat všechna okna bez rozdílu. Podle mě záleží na zasklení a vlhkosti vzduchu, mezi dřevem a plastem by v tomhle ohledu žádný rozdíl být neměl. Někdo tvrdí, že se plastová okna rosí kvůli dokonalé těsnosti. Já si nedokážu představit, že by nějaká mikrotitěrná ventilace dřevěného rámu rosení zabránila. Mám doma dřevěné eurookno a většinu času se nerosí, protože párkrát denně větrám. Kdybych nevětral, rosit se bude.

Na to je jednoduchá odpověď. Užitné vlastnosti jsou zhruba stejné, kování a prosklení identické, těsnění také, rozdíl je jen v nosném materiálu.
Jestli chcete mít kvalitní okna, ale je pro vás limitujíci pořizovací cena, berte plastová. V momentě kdy vás cena nelimituje a notabene máte nějaké cítění ať už s tradicí vycházející z historie, materiálem jako takovým obecně apod, pak je Eurookno jasnou volbou.
Osobně bych se snažil za každou cenu o Eurookna a s plastama bych se smiřoval jen velmi velmi těžko.

To si musíte rozmyslet co potřebujete a na co máte peníze....já mám osobně první typy oken plastových se třemi "dírami" tehdy to bylo super nové!!...dnes jsou už 5-8 komorové...pokrok to je...
Eurookna jsem viděl v rodině, jsou pěkná z několika vrstev dřeva "aby se nekroutila"....Musí se časem natřít se vším co k tomu patří...
Už jsem viděl v Německu jak ty prní plasťáky začínají vyměnovat..byli první asi 25 leté....
Eurookna se také po takové době začínají měnit....
Záleží na Vás...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru