Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak zvládáte bílý sajrajt? Vaše nástroje, taktiky a strategie boje ...

Svým způsobem nemusíte žádný chodník uklízet protože platí toto :

Ust. § 27 odst. 4 zákona č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích, v platném znění:

Vlastník nemovitosti, která v zastavěném území obce hraničí se silnicí nebo s místní komunikací, odpovídá za škody, jejichž příčinou byla závada ve schůdnosti na přilehlém chodníku, která vznikla znečištěním, náledím nebo sněhem, pokud neprokáže, že nebylo v mezích jeho možností tuto závadu odstranit; u závady způsobené povětrnostními situacemi a jejich důsledky takovou závadu zmírnit.

Z toho plyne, že pokud nikomu nezpůsobíte škodu ( na což se samozřejmě nedá spoléhat ) nemusíte nic dělat. Prostě se zde hovoří o způsobené škodě a její příčině. Takže logicky bez škody nemůže být řeč o úklidu .

Tohle téma se řešilo vždy na Městské policii při příchodu sněhu . Alespoň tam co bydlím spoléhali strážníci na právní nevědomost lidí a dělali ( bohužel byli nuceni ze strany vedení ) dělat bububu na lidi. Nejsmutnější bylo, že městské chodníky byly kolikrát v daleko horším stavu, než ty u rodinných domků .Vždycky vydali nějakou vyhlášku, která to nařizovala, ale stačilo aby někdo nesouhlasil, nebo se odvolal a napsal na kraj a hle, vyhláška byla zrušena pro její protiprávnost .

Na obyčejný lidi to jo, ale byl tam opuštěnej objekt staré koželužny a to v dezolátním stavu . Ten chodník ( po kterým chodilo denně stovky lidí ) , na který v létě padala omítka a v zimě rampouchy jak nohy, nikdo NIKDY neuklízel . A majitel to měl celý na salámu, prostě dokud se tam nic nestane, tak mě to může políbit pr... A měl pavdu. Je to smutné , ale je to tak !
Takže, nic neplatit, myslím tím pokuty a pokud máte rádi adrenalinové sporty spoléhat se na to, že si tam nikdo nezlomí nohu. Pojistit se proti tomu .
Srtrážníkům poděkovat, že vás na problém upozornili ( to je tak jediné co mohou dělat ) . Snad kdyby vám to dali písemně a vy to ignorovali, tak možná by se to dalo kvalifikovat jako schválnost, ale nevím no.

Tak hodně zdaru .

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny