Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zateplení soklu

Budu provádět svislou izolaci okolo starého domku. Dům je mírně zateplen z 80 let. Sokl je z kamenů a domnívám se, že teplo uniká skrz kameny, podlaha v místnostech je totiž na úrovni terénu tj. rozdíl mezi zateplením a terénem je asi 30 cm právě těch kamenů. Jak provést zateplení? Zevnitř nebo zvenku? Tam ale bude nopková folie.

Předmět Autor Datum
http://kutilska.poradna.net/question/view/5460-izol ace-zakladu ?
rokator 16.11.2008 20:26
rokator
Proč chcete na nadzemní sokl dávat nopkovou folii? Pokud tam dáte soklový polystyren podle předchozí…
kejki3 22.11.2008 00:06
kejki3
Zdi jsou vlhké a proto dělám svislou izolaci. Nopková folie se musí vytáhnou asi 20 cm nad zem aby z…
jirka 2 23.11.2008 19:08
jirka 2
existuje dokonce přímo soklový polystyren, ale musí to větrat, ty nopky jsou tam právě proto. Tady s… poslední
kejki3 23.11.2008 21:04
kejki3

Proč chcete na nadzemní sokl dávat nopkovou folii? Pokud tam dáte soklový polystyren podle předchozí rady, bude vám na tom držet omítka nebo soklové pásky bez problémů. A hydroizolace nopkovou se dává pod zem.

existuje dokonce přímo soklový polystyren, ale musí to větrat, ty nopky jsou tam právě proto. Tady se to bastlí větracími kolečky v polystyrenu, nejlépe prohlédnout stránky výrobce nopkové folie, bývají tam příklady použití.
Takže je možné tam dát polystyren, ale nevím, jestli lepidlo drží na tom plastu a samotné hmoždinky nejsou to pravé - do nopkové folie jsou extra průchodky. Ale zase přes polystyren tam nebude pršet a je to nad zemí, tak by to asi šlo. Teprve teď si uvědomuji, že skoro všichni to tu mají takové: "čumí tu ta folie, ale kašlu na to, plán splněn"

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru