Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Sádrokartonové stropy v podkroví

Dobrý den mám problém, dělal jsem sádrokartonový strop v podkrový a po dokončení se mi začala objevovat mokrá skvrna v rohu, to samé je i v druhé místností na opačné straně. vypadá to jakoby něco stékalo po té parozábraně protože jinak si to nedokážu vysvětlit. Muj postup práce byl že jsem nějdříve podkorví zateplil pak jsem natáhl parozábranu a pak jsem položil sádrokarton. Nevím čít to může být napadá mě jen špatně položená parozábrana, ale nechce se mi sundávat celí strop, tak se chci zeptat na jiný způsob odstranění mokrých rohů.
Střešní kritinou je šindel.

Předmět Autor Datum
Jste si jistý, že byl technologický postup pokládky střechy proveden tak jak měl být? Vypozoroval js…
veckoo 15.11.2008 14:47
veckoo
Parozábrana je hezká věc(dával jsem jen v koupelně:) ale důležitější je paropropustná folie pod kryt…
Nery 15.11.2008 21:15
Nery
nejčastější příčiny 1.špatně provětraná střecha (absence větracích hlavic, vzduchové mezery... - zd…
jose 17.11.2008 11:08
jose
Pokud se vlhkost objevila až když se ochladilo. pak se stoprocentně jedná o špatně provedenou tepeln…
sHpy00n 27.11.2008 10:55
sHpy00n
mimo soutěž. krucifix himbajs, přez tu miniOperu se blbě píše.
sHpy00n 27.11.2008 11:00
sHpy00n
A co šůvix? poslední
čumil 27.11.2008 17:20
čumil
Až do 100% relativní vlhkosti bude mokrá vždy chladnější - na tomto principu se měří vlhkost. Jinak…
kejki3 27.11.2008 16:16
kejki3

Parozábrana je hezká věc(dával jsem jen v koupelně:) ale důležitější je paropropustná folie pod krytinou a pak rosnej bod, voda tam ani zatejkat nemusí,když je venku zima a po nějakém třebas kovovém, blbě zatepleném konstrukčním prvku jde zima až k parozábraně(folii) přesune se rázem rosný bod na folii zevnitř a sádrokarton to pěkně cucá :x:

nejčastější příčiny

1.špatně provětraná střecha (absence větracích hlavic, vzduchové mezery... - zde závisí na tom, jakou máte skladbu střešního pláště)

2.špatně udělaná parozábrana (netěsnosti)

Pokud se vlhkost objevila až když se ochladilo. pak se stoprocentně jedná o špatně provedenou tepelnou izolaci. Udělejte si jednoduchou zkoušku. Položte dlan jedné ruky na mokrý flek a druhou někde jinde na suchý SDK. Už pouhou rukou zjistíte citelný rozdíl v povrchové teplotě SDK.Většinou je to přesně rosný bod. proto Vám vylézají mokré fleky a zdá se. jako by byla netěsnost v paropropustné zábraně. Obávám s.e že tento problém neodstraníte bez sejmutí části SDK a doizolování problémových míst. Dalším velmi častým nešvarem bývá nezaizolované odvětrání kanlizace vedoucí pudním prostorem. na jehož vnějším povchu kondenzuje velké množství vod.y které stéká přímo do izolace. hromadí se tam a časem si spolehlive najde cestu ven. nejlepe SDK podhledem.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru