Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vlhký byt

Tím "drahé" jsem to myslel tak, že každý stupeň navíc prodražuje vytápění... Ať už jde o elektřinu nebo o další polínko.

Já nemám žádné dlouhodobé zkušenosti, jen mám nově postavený RD, kde máme všude pouze podlahové topení teplovodní. Zdroje tepla jsou tři - solární panely, teplovodní krbová vložka, kde topím pouze bukovým dřevem a jako třetí jsou topné elektrické spirály. Spirály jsem zatím nepoužil.

Celé přízemí je izolováno 10cm podlahovým polystyrenem, v obýváku je laminátová plovoucí podlaha, zbytek přízemí je dlažba. V patře jsou pouze koberce (ložnice, pracovna, dětské pokoje) a dlažba v koupelně.

Máme veškeré komponenty od Regulusu, akumulační nádrž DUO-E 600/150 http://www.regulus.cz/Aku-nadrze-se-zasobnikem-TUV. asp

Když topíme čistě na solární panely, tak se bez problémů ohřeje 150 l TUV na nějakých 45 °C, což bohatě stačí na mytí, sprchování. 600 l otopné vody se takto ohřeje na nějakých 30 - 35 °C, což stačí do podlahy.

Při topení krbovou vložkou je TUV během chvíle kolem 90 °C, otopná kolem 70 °C (někdy i více).

V každé místnosti je samostatný okruh ovládaný termostatem.

Při slunečném počasí nebo při topení v krbu se zároveň prohřeje vzduch v místnostech (obytné místnosti jsou na jih), takže většinou se stává, že na termostatech je nastaveno 21 nebo 22 °C a této teploty je dosaženo dříve než se stačí prohřát podlaha.

Teplá podlaha by se dosáhla použitím elektropatron, které ohřívají pouze tu podlahu.

V dětském pokoji u tříletého syna je na termostatu nastaveno 22 °C a podlaha je většinou studená, na hraní to moc není. Když chci, aby byla podlaha příjemně teplá na ležení a hraní, je potřeba nastavit termostat na 26 °C. A mít termostat nastaven na těchto 26 °C mi přijde zbytečně "drahé" - když neberu v potaz solární energii.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny