Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem oprava dlažby

v kuchyni jsem si nechal položit novou dlažbu, protože však několik dlaždic pruží dochází k vydrolení spárovací hmoty.Protože nemám odvahu znovu položit dlaždice a nemám jistotu, že seženu stejné dlaždice, snažil jsem se dlaždice znovu vyspárovat hmotou do které jsem přidal prostředek ke zvýšení pružnosti spárovací hmoty. I přes to dochází ke drolení. Existuje nějaký způsob jak vyspárovat pružící dlaždice tak, aby nedocházelo k vydrolování spárovací hmoty.Problém s průžením dlaždic mám jen na malé ploše ( cca 2 m2). Děkuji za radu.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pokud máte pevný nepružící podklad, viděl bych to pokud možno na řádné vyškrabání spárovací hmoty, ř… nový
Skipi 09.11.2008 22:13
Skipi
Jo, a až došlápne na prostředek dlaždice, až to zaschne, tak praskne...:-/ To spíš, až vyškrábe spár… nový
Kachlík 10.11.2008 09:39
Kachlík
Jestli je to keramika, jako že asi je, napadlo mě, že by mohlo být vhodné před pokládkou nechat nově… nový
veckoo 10.11.2008 10:35
veckoo
Hele veckoo neblbni ...... režná dlažba žádnou vodu nepřijímá ... to si pleteš s obkladačkama. Já by… poslední
StanB 10.11.2008 22:52
StanB
Aha,já žiju představou dlaždiček 10x20 nebo max 20x20, tam by to právě mohlo po řádném promočení zat… nový
Skipi 10.11.2008 18:39
Skipi

Pokud máte pevný nepružící podklad, viděl bych to pokud možno na řádné vyškrabání spárovací hmoty, řádné vysátí zbytků vysavačem, řádné zvlhčení (nebát se to prolít vodou), a znovu vyspárovat opravdu velmi naředěnou spárovací hmotou - musí být tak řídká aby snadno zatekla co nejvíc pod dlaždice a samozřejmě do vytvrzení po tom nechodit.

Jestli je to keramika, jako že asi je, napadlo mě, že by mohlo být vhodné před pokládkou nechat nově pokládané dlaždice přes noc namočené ve vodě.
Nevyviklává se to právě proto, že to tenkrát před pokládkou neudělali a dlaždice si z cementu, do kterýho byla položená do sebe nasála vlhkost a tím to špatně přilnulo? Pak se to mechanickým namáháním pošlapem uvolniho ze spáry, kde to ještě drželo obmáznuto na bocích ...
Bez záruky! Jen myšlenka ... :!:

Hele veckoo neblbni ...... režná dlažba žádnou vodu nepřijímá ... to si pleteš s obkladačkama.
Já bych spíše typnul, že dlažba je položená na nějakou tepelnou isolaci s nedostatečnou vrstvou podkladového betonu mezi isolací a dlažbou a v tom místě se to "hýbe". Ty zmiňované dva m2 asi odpovídají ploše, kde se nejvíce chodí. Pokud mám pravdu, tak náprava je: podlahu celou vybourat a položit znovu ...... seřvat/reklamovat autora předešlého díla.
Třeba někdo ukáže lepší vysvětlení, ale já si nedovedu představit jinou situaci, kdy dlažba "pruží". ... pokud bude podklad nerovný a zároveň pevný, tak dlažba vlivem nedokonalého přilnutí bude praskat, ale rozhodně ne pružit.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru