Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem posuvné sklo

Dobrý den,

potřebuji nutně poradit od nejzkušenějších ze zkušených ;-). Mám problém, jelikož chci vytvořit skleněnou stěnu do terária, o délce 4 metry. Tato stěna bude tvořena ze čtyř tabulí o rozměru 2 x 1 metr a tloušťce 10mm. Jedna tabule uprostřed, resp. druhá zleva, by měla být posuvná. Horentně sháním nějaké profily, lišty, či vodící lišty pro konstrukci tohoto "výtvoru", ale vůbec se mi nedaří. Nejsem zrovna amatér v hledání na internetu, ale v tomhle se mi opravdu nedaří, nemohu najít žádnou pádnou odpověď a tak se obracím sem, zdali mi někdo může pomoci.

Předmět Autor Datum
Hmmm, tak tohle vypadá na bejvák pro pěkně vypasenou anakondu ... :-D Byť se dají pro slabší skla se…
veckoo 15.10.2008 12:38
veckoo
Díky, no kolegové by mě stejně poslali sem, protože ne mnoho z nich má zkušenost s takovouto konstru…
katskin 15.10.2008 12:46
katskin
Pozor, pokud taková skla nejsou kalená, je to vražedná zbraň. Doslova. To jsme spolu ostatně řešili…
Rce 15.10.2008 12:47
Rce
Ano toho jsem si vědom a beru to v potaz, ovšem stále jsem se nedopracoval k tomu, kolik chtějí za m…
katskin 15.10.2008 12:54
katskin
Copak o přidělání do rámů, v tom bezpečnostní problém moc nebude. Spíš jde o to, že nikdy nevíš, co…
Rce 15.10.2008 13:02
Rce
No tak už jsem zjistil cenu .... 3500 Kč za m2 kaleného skla 10mm, což je na mě moc velká suma, opro…
katskin 15.10.2008 14:11
katskin
Nechci te nejak strasit, ale po tom, co jsem v mladi vlastni rukou prorazil sklo v okne, mam dodnes…
JR_Ewing 15.10.2008 14:31
JR_Ewing
Nn, potomky zatím nemám, ale dát 28 tisíc za sklo je na mě trochu moc. To radši koupím klasické, a č…
katskin 15.10.2008 14:41
katskin
Dobrý den,nevím sice jaká je Vše představa,ale zde by jste mohl pořídit to co potřebujete: http://ww…
Lubomír 15.10.2008 18:18
Lubomír
Děkuji, už jsem našel co jsem hledal (teda snad). Agile 150 jsou vodící lišty, sice trochu drahé (15… poslední
katskin 15.10.2008 18:28
katskin

Hmmm, tak tohle vypadá na bejvák pro pěkně vypasenou anakondu ... :-D
Byť se dají pro slabší skla sehnat plastový, dřevěný a dokonce pryžový lišty, tak v tomhle případě bych neváhal připlatit a šel bych do nerezu nebo hliníku. Přeci jen, nechat svoje bydlení velký potvoře, nese jistá vydání.
Další možností je, zeptat se ... firmy, který dělají prosklený zimní zahrady z Fe nebo Al profilů by určitě poradily.
Pokud to chcete rychle, tak věřím, že v tvrdýho dřeva by to šikovný truhlář dobře vyrobil.
Kolegové vedle na Tera poradně nevědí?

u_profil.htm
http://www.vyroba-velkoobchod.cz/nabidky.php?pid=52 8
http://www.saint-gobain-sklo.cz/page.php?show=categ ory&category=91

Díky, no kolegové by mě stejně poslali sem, protože ne mnoho z nich má zkušenost s takovouto konstrukcí, už když jsem hledal návody na zděné terárium jsem narazil. No, ty hliníkové profily asi nejspíš použiju, už jsem na ně koukal v OBI. Nápad je takový, dát do nich gumu, jako je například v autoskle, a do gumy pak dát sklo., Největší problém je právě v té části, která se bude posouvat, takže nějaké bytelné kolečka a pro ně i přizpůsobené lišty. Co se týká optání nějakých firem, to už silně zavrhuji, jelikož jsem během měsíce psal asi deseti firmám, z kterých mi vůbec odpověděly pouze dvě - ostatní se ani nenamáhali, stejně jako někteří výrobci terárií, nejspíše proto, že za rady se neplatí ;-).

Ano toho jsem si vědom a beru to v potaz, ovšem stále jsem se nedopracoval k tomu, kolik chtějí za m2 kaleného skla. Pokud by bylo přespříliš drahé, uvažuji spíše o bezpečnostních foliích, které vyjdou asi 500 na metr a mají stejný (ne-li lepší) účinek. Samozřejmě se spíše budu snažit přidělat sklo co nejbezpečněji do hlubokých rámů.

Copak o přidělání do rámů, v tom bezpečnostní problém moc nebude. Spíš jde o to, že nikdy nevíš, co se může stát, něco bude na zemi, prostě kdyby do toho měl člověk spadnout a rozbít to vlastním či cizím tělem, brr. Prořezané tepny nejsou nejlepší. Folie by asi musely být z obou stran, pečlivě vybrat výrobce aby zaručil, že nevzniknou nějaké špičaté či ostré střepy. Dle norem je přímo zakázáno dělat takovéto skleněné stěny z jiného, než bezpečnostního skla. I kdyby to sklo bylo drahé, tak na zdraví svém a svých blízkých bych nešetřil.
Přeji, aby se to dobře povedlo ;-).

No tak už jsem zjistil cenu .... 3500 Kč za m2 kaleného skla 10mm, což je na mě moc velká suma, oproti 650 Kč/m2 co zaplatím za obyčejné sklo. Asi to nechám takto a časem dokoupím ty fólie jak z jedné, tak z druhé strany, to snad bude stačit. Už jsem našel i nějaké ty lišty, kování dorma, tak uvidím, na kolik vyjde i toto.

Nechci te nejak strasit, ale po tom, co jsem v mladi vlastni rukou prorazil sklo v okne, mam dodnes na zapesti, pekne vedle zily ( asi 3 mm daleko ), velmi povedenou jizvu. Zvlast jestlize vlastnis mensi potomky durazne doporucuji dbat na bezpecnost. Ona to fakt neni sranra, ono to tim sklem riznute ani neboli, jen to krvaci jako blazen.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru