Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem čím obložit špatnou zeď??

Dobrý večer všem,chtěla jsem poprosit o radu.Bydlíme ve starém domě po Němcích,stavěném někdy kolem první světové války,ale to není podstatné.V obývacím pokoji je hrozně ošklivá zeď,hrbolatá,samá jáma a ďolík,už jsme jí malovali,ale je to moc vidět,tedy hlavně jedna stěna.Takže bychom jí rádi opravili.Tzn.oškrábat a otlouci,zarovnat,vyštukovat,a vymalovat..nebo druhá možnost je sádrokarton na tu zeď,jenže máme roční dvojčata,nemáme je komu svěřit a takovéhle rozsáhlé úpravy se protáhnou na dost dlouho.Jde mi o to,že prostě nemůžeme dělat natolik rozsáhlou opravu té zdi a přitom mít za zadkem dvě děti malé.Tak manžela napadlo,že by se to jenom otlouklo z nejhoršího,aby se aspoň jakžtakž zarovnala zeď místy,a na to se dalo obložení,polystyrenové,něco jako jsou stropnice ale větší,třeba ve tvaru obdélníku,co by vypadalo jako kazety.Chci se zeptat,jestli něco takového existuje na našem trhu,pokud ano,kde se to dá koupit a jestli je to drahé??? Moc děkuji za odpovědi a přeji krásný večer.Michaela.

Předmět Autor Datum
Sádrokarton by zvládnul manžel i sám. Osobně bych hodil na stěnu dřevěný rám a na něj sádroš. Práce…
Prasak 09.10.2008 21:15
Prasak
Já vím,že by to zvládl sám,jenže...topení,teda trubky od něj jsou venku ze zdi takže by se musely ně…
Michaela31 09.10.2008 21:26
Michaela31
Přesně tak, latě 2-3cm silné, do stěny uchytit pomocí hmoždin, aby to drželo. Prostor mezi stěnou a…
Prasak 10.10.2008 11:01
Prasak
Asi bych to obložil sádrokartonem. Jestli je tam málo místa, tak bych sádroš nedával na žádnou konst…
Sindibad 09.10.2008 21:46
Sindibad
Osobně bych to otloukl na cihlu a nahodil znova. Vzhledem k objektivním příčinám, padajícím do kýblů…
Rce 09.10.2008 23:43
Rce
Já bych na to šel vědeckým přístupem sociální konstrukce: považujte dům za historickou stavbu se svo…
nahodny kolemjdouci 10.10.2008 07:48
nahodny kolemjdouci
Něco pozitivního na tomto přístupu je. Možná by nebylo od věci nanést na tuhle zeď strukturovanou om…
Jack 10.10.2008 11:29
Jack
No,ono je to možná pravda,ale problém je jinde...ta zed původní při povodních v r2002 na dvou místec…
Michaela31 10.10.2008 11:33
Michaela31
Nejsi první případ. Vědecky pozoruju, že exmanželé jsou většinou patlalové a zmrví na co šáhnou. Ost…
Remca 10.10.2008 13:53
Remca
jenže máme roční dvojčata Je domek izolovaný?Myslím tím obvodové zdivo od zemní vlhkosti. Pokud ne…
Sancha 11.10.2008 00:10
Sancha
:!: To by z dítek mohli vyrůst schopní alergici-astmatici ...
veckoo 11.10.2008 11:02
veckoo
To netuším,jestli je izolovaný,my jsme to nedělali,a je pravda,že zdi jsou mokré dost,spíš u země al…
Michaela31 11.10.2008 14:39
Michaela31
by ti schnil, pripadne by se tam zacali mnozit plisne.
ajajaj 11.10.2008 15:32
ajajaj
Takže barák bude třeba podříznout a odizolovat. poslední
Prasak 11.10.2008 15:43
Prasak

Já vím,že by to zvládl sám,jenže...topení,teda trubky od něj jsou venku ze zdi takže by se musely nějak schovat.Navíc,topení je od zdi pouhé 3cm,jsou po jedné straně stěny a také při zemi,a sádrokarton s tím profilem bude mít minimálně 6cm.A topení sundavat nemůžeme,muselo by se to celé demontovat a vypustit a to nejde netopit s tam malými dětmi.Tyhle všechny úpravy by byly reálné až někdy za 4 roky až budou děti větší.A jak jste to myslel s tím rámem?? Jako že by se tam natloukly trámky dřevěné třeba 2cm silné,a na to ten sádrokarton??? to se taky může řešit tímhle způsobem?? nemusí být profil??

Asi bych to obložil sádrokartonem. Jestli je tam málo místa, tak bych sádroš nedával na žádnou konstrukci, ale přímo ho nalepil na zeď pomocí flexibilního stavebního lepidla, které se nanese na sádrokartonovou desku ve třech pásech v takzvaných "buchtách" a celé se to připlácne na zeď. Výsledná tloušťka bude tak cca 3 cm a výsledkem bude dokonale rovná stěna. Do spár mezi sádrákem se vloží výztužná páska, zatmelit, přebrousit, zatmelit, přebrousit a je to. ;-)

Osobně bych to otloukl na cihlu a nahodil znova. Vzhledem k objektivním příčinám, padajícím do kýblů s maltou, doporučuji taky sádroš. Pokoj se dá zvládnout za víkend.
Nebo nahmoždit na zeď latě, na ně natlouci za pomocí kovových úchytů dřevotřískové lamino "palubky", také to jde celkem rychle. Výhodou je, že povrch je omývací a nemusí se neustále malovat (proto jsem to dělal). Prodávají různé dekory, ne jen tohle světlé.
[S_17c.jpg] .

Já bych na to šel vědeckým přístupem sociální konstrukce: považujte dům za historickou stavbu se svou minulostí, kterou nezměníte, pokoj za stěny hradu, kde si budou děti hrát, a nechtějte dům změnit k obrazu panelákové doby...vydávejte tento jen a pouze domnělý nedostatek za přednost ;-) Nebo znáte ještě mnoho jiných lidí, kteří se můžou něčím podobným pochlubit? :puff:
Krásný den přeji

Něco pozitivního na tomto přístupu je. Možná by nebylo od věci nanést na tuhle zeď strukturovanou omítku, občas rozvěsit nějakou květinu,...
Nedávno mě manželka zničila dotazem (po shlédnutí amerického filmu, kde je to běžným jevem) proč jsme vlastně vnitřní zdi nahazovali a štukovali. I struktura cihelné zdi má cosi do sebe. Těch nervů, co bych si ušetřil! 3-[

No,ono je to možná pravda,ale problém je jinde...ta zed původní při povodních v r2002 na dvou místech praskla,ne moc,nicméně bývalý manžel na ty praskliny a také okolo hoodně doširoka namatlal sádru,takže to není že je to původní zed po Němcích:-D,ale novodobý šmejd exmanžela.A když tu sádru všude okolo a doširoka omlátíme,nevím,co je pod ní.Údajně tam bylo okno,které zazdili,ale jinak je ta stěna samá boule od sádry.A ten sádrokarton by se dával jen na tu jednu stěnu,ta druhá je v pohodě,třetí je sádrokartonová příčka a na čtvrté je krb.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru