Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Strop

Dobrý den.
Mám RD a v něm jsou staré ještě rákosové stropy. Chtěl bych je sundat. Ponechat staré trámy a na ně přidělat OSB desky 12mm. Na ně položit skelnou vatu 50mm. Z vrchu už je vestavba, tam bych sice mohl sundat podlahy a pak je položit zpátky, ale bylo by to velmi pracné. Je tam dost místa, tak mne i napadlo tam dát lať na trámy a na ní ještě jako přídavnou izolaci proti hluku dát 10 polystyren. Jen nevím jestli to jde takto udělat. Aby ten strop byl dost pevný. A dole bych chtěl přidělat sádrokarton přímo na OSB desky. Nebo by bylo lepší udělat lišty z hranol 50cm od sebe a mezi ně dát OSB desku a na ně přidělat Sádrokarton? Je tam potřeba dávat i parotěsnou folii? Pokud vím po stranách pod střechou jsou mezery. Ty bych chtěl vyplnit maltou a PS drtí a obložit PS. Uvažoval jsme i u vyplnění PU pěnou jen mám strach že díky její síle by mohla hnout se střechou.

Předmět Autor Datum
Můžu se zeptat, proč je chcete sundávat? Máme taky rákosové stropy, nechali jsme je tak, tak nevím,…
ksanda 09.10.2008 08:56
ksanda
No chtěl bych lépe zateplit a když se dělala půdní vestavba tak někdo šlápl vedle nebo co a na někol…
Amson 09.10.2008 09:08
Amson
Taky máme stropy pobité rákosem a stejné problémy jako vy. Sundavat se mi to nechce, nejspíš kvůli v…
Jack 09.10.2008 13:32
Jack
Jj, také mám v baráku rákos. Protože léty je popraskán, nechal jsem tam dát sádroš. Klasicky, na kov…
Rce 09.10.2008 14:40
Rce
Tak přesně v tomhle jsem ještě neměl zcela jasno. Použití dřevěných profilů jsem se obával právě z d…
Jack 09.10.2008 18:13
Jack
Nejnižší je na šířku toho profilu, lze našroubovat vrutama rovnou do stropu. Do deseti cm se vejdeš. poslední
Rce 09.10.2008 22:28
Rce

No chtěl bych lépe zateplit a když se dělala půdní vestavba tak někdo šlápl vedle nebo co a na několika místech je už značně pronesen. V kuchyni bych řekl že rozdíl v rohu a středu místnosti je tak 3-5cm. Tak že než to rovnat ... . Tak bych spíše udělal ten noví strop.

Taky máme stropy pobité rákosem a stejné problémy jako vy. Sundavat se mi to nechce, nejspíš kvůli vyrovnání udělám rám na který příjde sádrokarton. Mezera mezi bude vycpána skelnou vatou (spíš jen jako protihluková izolace, půda je obytná, úniky až tak nevadí.

Tak přesně v tomhle jsem ještě neměl zcela jasno. Použití dřevěných profilů jsem se obával právě z důvodu rozdílné dilatace a případných prasklin. Jen bych si ještě přál, aby výška profilu byla co nejmenší (strop je cca 10 cm nad horní hranou oken).
/marně hledám smajlíka jemuž se kouří z hlavy ... ;-)/

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru