Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem TERASA

CHtěl bych vybudovat terasu a jako povrch použít venkovní dlažbu. Spoustu lidi mě odrazuje
a říká,že mi dlažba po 2 zimách odskáče a že mám raději zvolit zámkovku.
Jak postupovat,aby mi dlažba vydržela dlouho,
předem děkuji za rady.

Předmět Autor Datum
Ještě upřesnění, terasa nebude podsklepená. Bude přímo v terénu částečně zastřešená. Děkuji nový
BAZI 16.09.2008 20:11
BAZI
IMHO si na terase představuju příjemné posezení, tak se mně k tomu běžná dlažba moc nepasuje a obyče… nový
sHpy00n 16.09.2008 21:50
sHpy00n
pozri na toto video výroby razeného betónu "http://www.youtube.com/watch?v=3_LGWBGSP5M&feature =rela… poslední
mj 24.04.2011 12:18
mj
Pokládat venkovní dlažbu do betonu. Ta spousta lidí, co tě odrazuje, jsou mameluci. Byl jsem zvědkem… nový
Moas 16.09.2008 21:28
Moas
Asi bych s označením mameluků byl opatrný... Ze znalosti technologie pokládky dlažby do živého před… nový
sHpy00n 16.09.2008 22:10
sHpy00n
Ahoj, vím že tohle téma je poměrně staré, ale nechci zakládat nové, když se můj dotaz vlastně týká… nový
petastr 22.04.2011 16:34
petastr
Proc z tyci? Bude to drahy(hodne) a tezky. Trubky sou mnohem lepsi. A hlinik(i kdyz spis nez cistej… nový
bahno 22.04.2011 18:22
bahno
Co tak skusit pouvazovat nad nerezou ? nový
Matfej 22.04.2011 20:21
Matfej

IMHO si na terase představuju příjemné posezení, tak se mně k tomu běžná dlažba moc nepasuje a obyčejnej zámkovej tfujtajxl už vůbec ne.
Na venkovní terasu bych raději volil poctivou kamennou dlažbu z odseků. To je odpad při výrobě dlažebních kostek, dá to práci, ale dá se vyskládat moc pěkně a proti kostkám lze sehnat za zlomek ceny. máte-li možnost nakoupit v nějakém lomu, pak určitě dporučuji.
Krásná stylová podlaha na terasu by byla také dřevěná - špalíková dlažba.
No a když ne kamen, či dřevo, hodně přimhouřím oko a použiju zámkovku BEST - LEGENDA®, ostařený povrch klasiko COLORMIX apod. V nejhorším případě se spokojím s betonovou vymývanou, nebo tryskanou dlažbou také od Bestu, nebo např. Teraso.
Všechno pokládat do lože ze štěrku a drti podle technologických pokynů výrobce. Není problém aby na takový povrch zapršelo, nafoukal sníh, oplachoval se tekoucí vodou atd.. Podklad je prodyšný a nic neodskakuje.

Pokládat venkovní dlažbu do betonu. Ta spousta lidí, co tě odrazuje, jsou mameluci. Byl jsem zvědkem pokládky dlažby před patnácti lety, kdy se na sklep zakopaný v zemi natáhly izolační pásy, na to naneslo cca 15cm betonu a do toho usadily dlaždice. Stále drží jak blázen, nikde se nic neodlupuje, nepadá...

Asi bych s označením mameluků byl opatrný... Ze znalosti technologie pokládky dlažby do živého před 15, či spíše před 20 lety mohu s klidem potvrdit že takto položená dlažba přežije všechno. Dnešní technologie je ale natolik diametrálně jiná a lidi tupě šetří na materiálu, takže dlaždice odmrznou klíďo píďo i po první zimě a postiženému dobře tak!
Pokud budu dlaždit kolem bazénu, terasu apod. ve venkovním prostředí, nestačí použít běžné flexi lepidlo. Zásadně se musí dláždit celoplošnou technologií do tekutého lože. Tím se eliminují vzduchové dutinky pod dlažbou, kde se hromadí voda a není čím by dlažba odmrzla. Pak nebude ani přechytralých mameluků, ani ještě přechytralejších hlupáků.

Ahoj,

vím že tohle téma je poměrně staré, ale nechci zakládat nové, když se můj dotaz vlastně týká terasy... Chceme si na terase udělat takové posezení s přístřeškem. Dá se říct prakticky altán. Ale nechceme si kupovat nějak hotový, ale vyrobit si ho sami. Uvažujeme, že jej z koncipujeme z hliníkových tyčí, ten kovový vzhled se nám hrozně líbí a chceme tak zkoncipovat celou terasu, jenom si nejsme jistí, jestli to vydrží... zase nechceme celou terasu za rok rekonstruovat znova...Máte někdo zkušenosti s takovými materiály jako je hliník na terase?

Díky moc za rady

Proc z tyci? Bude to drahy(hodne) a tezky. Trubky sou mnohem lepsi. A hlinik(i kdyz spis nez cistej hlinik radeji nejakej dural) spini. Tomu se da zabranit eloxovanim, ale zase to pak neni ten kovovej vzhled. A pro samotnou konstrukci dodavam, ze prechod hlinik-ocel(treba sroub) vytvari elektrochemickej clanek a hnije to v nem. A kadmiovany srouby uz se dneska taky neschanej jednoduse, o cene nemluve.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru