Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Naklady na topeni v panelaku

Muzete mi prosim poradit nebo dat informace, kolik platite za topeni v panelovem dome. Nase teplarenska spolecnost nas zrejme velmi okrada , protoze za byt 70m platime zalohu za teplo 2200 Kc tj. cca 30Kc/m2 - zjistovala jsem si platby v jinych domech a topeni vychazi kolem 13Kc/m2
Dekuji

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
tohle není můj příběh - ale vypovídá to aspoň trochu o českých teplárenských společnostech. Nikdo n… poslední
vydra 18.09.2008 17:22
vydra

tohle není můj příběh - ale vypovídá to aspoň trochu o českých teplárenských společnostech.

Nikdo nepíšete, jak ohříváte teplou vodu.
Bydlím v paneláku - 75 m2. Za teplo platím cca 12.500,- ročně a za ohřev vody cca 10.000,- ročně. Kotelna je na plyn společná pro cca 700 bytů.
Nikdo se nás na nic neptá, pouze nám oznamují zvýšení cen, výši nedoplatků a do kdy máme zaplatit.
Soused si nechal vyměnit okna a byl mu zvýšen při vyúčtování o 100% poplatek za topení, neboť dle nainstalovaného měřiče tepla spotřeboval teplo, kterým je možné vytopit byt pouze na 12 stupňů a tím poškodil sousedy nad a pod ním, kteří museli topit za něj, aby jeho byt byl obyvatelný.
Jelikož máme plochou střechu, šest měsíců v roce sluníčkem rozpálenou do běla, chtěli jsme nainstalovat na střechu kolektory na ohřev teplé vody. Technicky by to bylo reálné, neboť přímo v našem domě je výměník tepla. Bohužel na Pražské teplárenské se nepodařilo vysvětlit proč chceme ohřívat v létě vodu sluníčkem, když oni nám jí ohřívají plynem. Byli jsme za idioty.
Chci tím jen říct, že starosti s placením za teplo nemám, protože výši platby nemůžu ovlivnit.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru