Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dlažba na dřevěnou podlahu

Má někdo zkušenosti s pokládáním dlažby na dřevěnou podlahu? Nechce se mi vytrhávat prkna, vybírat záklop, nosit do 3.patra kýble s betonem, o binci ani nemluvím. Myslím, že v 21. století už by nějaká technologie mohla být vymšlená, i když mi všichni říkají, že "jinak to nejde". Díky za radu

Předmět Autor Datum
Jsem zvědav co řekne Špion, ale IMHO Jez. prkna příliš pruží, tak se dlažba bude 'lámat' a nebude dr…
Rce 04.09.2008 15:04
Rce
Položme si základní otázky: Jsou nosné trámy dostatečně dimenzované - jak rozměrově tak do jejich p…
veckoo 04.09.2008 15:57
veckoo
Ježíš, nestraš ještě mrtvolou...
Remca 04.09.2008 22:27
Remca
No jasně že to jde. Všechno jde, jen se musí chtít.. Doporučuji na dokonale ocištěná, zametená prkn…
sHpy00n 04.09.2008 18:17
sHpy00n
Díky za radu, mám ještě jeden dotaz, na těch prknech je nyní dřevotříska, musím ji odstranit nebo to…
Dolli 05.09.2008 09:09
Dolli
Dobrá. Když už si nekliknete na odkaz a nepřečtete popis a použití materiálu, zkopíruju to sem sám..…
sHpy00n 05.09.2008 10:24
sHpy00n
Jo jasně, měl jsem tam už třetí firmu a smáli se kterej šílenec pokládá dlažbu na dřevěnou pružnou p… poslední
KarelI 20.07.2020 23:08
KarelI
NIKDY už nikdy. Stálo mě to ix peněz a dlaždice praskají na pružné dřevěné podlaze. To mě ujištovali…
KarelI 20.07.2020 22:51
KarelI

Jsem zvědav co řekne Špion, ale IMHO Jez. prkna příliš pruží, tak se dlažba bude 'lámat' a nebude držet. O lepidlo strach nemám, flexi drží i na montérkách jak prase. Ale to pružení se mi nelíbí. Možná položit na prkna OSB desky a na to lepit. Počkej na Špiona, ten dá nejlepší radu.

No jasně že to jde. Všechno jde, jen se musí chtít..

Doporučuji na dokonale ocištěná, zametená prkna penetraci SCHÖNOX EG, dále nivelační stěrku s vlákny na kritické podklady SCHÖNOX AP-FASER a na to už můžete dláždit na flexibilní lepidlo, pochopitelně nejraději opět SCHÖNOX.

Předpokladem je samozřejmě dostatečně staticky stabilní původní dřevěná podlaha v bezvadném stavu bez chorob a škůdců atd...
A možná by nezaškodila konzultace s jejich servisním technikem buď telefonicky, nebo i návštěvou na místě. Měla by to být služba zákazníkovi zdarma.

Dobrá. Když už si nekliknete na odkaz a nepřečtete popis a použití materiálu, zkopíruju to sem sám... :-/

SCHÖNOX AP-FASER
Unikátní patentovaná samonivelační stěrka s vlákny na kritické podklady (pro vrstvy 3-15 mm)
Ekologický výrobek s velmi nízkým podílem emisí EC1R bez vlivu na zdraví řemeslníků i budoucích uživatelů. Sádrová stěrka je nasycená velkým množstvím polyesterových vláken, které slouží jako dokonalé armování. Typická struktura sádry s minimálním smrštěním ve tvaru mikroskopických ker, které při průhybu mohou mezi sebe zajíždět, aniž by došlo k deformaci předurčují tuto stěrku jako specialistu na všechny pružné, přetvárné a méně pevné podklady. Vysoké pevnosti v tlaku a nízké smrštění už jen dokreslují jedinečnost tohoto materiálu. Hmota je vhodná na vyrovnávání dřevěných podlah, dřevotřísek, OSB desek, sádrovláknitých desek suché výstavby atd.

Jo jasně, měl jsem tam už třetí firmu a smáli se kterej šílenec pokládá dlažbu na dřevěnou pružnou podlahu. Dřevo pracuje jinak a je otázka času, kdy to stejně praskne. Možná 25cm vrstva betonu, železné kari sítě (8) a pak to nepovolí. Mám pokladku 3cm různých zpevňovacích speciálních lepidel, dokonce položena a zapuštěna nějaká umělohmotná zpevňovací kari síťka, pak extra flexi lepidlo na položení dlaždic, sparované speciální pružnou hmotou a praská vše. To kdybych více poskočil 85kg, tak to snad vystřelí až na Mars.

NIKDY už nikdy. Stálo mě to ix peněz a dlaždice praskají na pružné dřevěné podlaze. To mě ujištovali, že mají perfekt lepidla, tvzení a prd. Praská vše a to i přesto, že nešetřili at je to opravdu jisté-nic. Vše na ho...K.I

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru