Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem varna deska

Ahoj rekonstruuji byt a mam jeden problem potrebuju zmenit hlavni jistic pred hodinama, ted tam mam 1x 25A ovsem ten je nedostacujici, chci si poriditr varnou desku Baumatic BF15SS a v manualu pisi ze ma proudovy jistic 30A a zda se mito strasne moc. Nejsem expert v elektrice a tak se ptam to bude jedna faze jen pro varnou desku???

Předmět Autor Datum
Dobrý den,zde jsem se podíval na parametry: http://www.elektro-megastore.cz/baumatic-bf15ss/198 8/ ,…
Lubomír 02.09.2008 12:19
Lubomír
Nyní hledám na netu dále a podle všeho bude varná deska zapojena na fáze dvě na třífázový jistič,tře…
Lubomír 02.09.2008 12:28
Lubomír
tak diky, ale stejne budu muset na CEZ skrz zvyseni jistice (ted mam 1x25A), potreboval bych poradit…
kopecek81 02.09.2008 12:32
kopecek81
Zde těžko radit,záleží také na průřezu vodičů do Vašeho bytu,na základě toho můžete dostat jistič,ne…
Lubomír 02.09.2008 12:45
Lubomír
Tuším, že jsem na stránkách ČEZu viděl chytrou tabulku, která brala v potaz spotřebiče a jejich poče… poslední
veckoo 02.09.2008 21:01
veckoo

Dobrý den,zde jsem se podíval na parametry: http://www.elektro-megastore.cz/baumatic-bf15ss/198 8/ ,vychází 27,8A,takže opravdu třicítku jistič,pokud by se jednalo o zapojení na jedné fázi,ale nějak se mi to nezdá,dle mého názoru to bude jinak,rozděleno do fází tří a potom,bude stačit třífázovka podstatně slabší,berte to již z principu,dokonalé využití energie s úsporou by se Vám zpětně nevyplatilo v placení vysokého nájmu ze silného jističe.

Nyní hledám na netu dále a podle všeho bude varná deska zapojena na fáze dvě na třífázový jistič,třetí fáze bývá použita pro troubu.Informujte se u prodejce jaké zapojení deská má.Jinak jak píšu výše,vše by se Vám prodražilo v nájmu jističe.

Zde těžko radit,záleží také na průřezu vodičů do Vašeho bytu,na základě toho můžete dostat jistič,nebo potom nový silnější kabel,dohodněte to s ČEZ,ti Vám doporučí řešení Vašeho problému.Podle všeho usuzuji,že se jedná o bytovku,když je vše jednofázové,včetně přívodu.

Tuším, že jsem na stránkách ČEZu viděl chytrou tabulku, která brala v potaz spotřebiče a jejich počet a cosi počítala ...

Určitě vstoupit v jednání s ČEZ, vyměnit jistič a desku nechat zapojit odborníkovi, jinak si neznalý člověk silně koleduje o to, že tu desku odpálí, jako jistý odborník ...
;-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru