Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem pokládka venkovní dlažby na izolaci balkonu

Dobrý den, chtěl poradit, na balkonu nám provedli jeho izolaci její název bohužel neznám,ale jako stavaři snad poznáte oč se jedná. Kolem obvodu na zeď připevnili plechový profil a na tento poté navařili nějakou šedou izolaci, která není po ploše lepená. Prý se to používá na balkony a střechy?? Jelikož se tento materiál nedá udržovat, chtěl jsem na tento povrch položit dlažbu. Mám však obavy s toho, jak dlažby bude držet, když izolační guma vlivem tepelné roztažnosti stále pracuje.
Koupil jsem si penetraci fy. DenBraven "Adhézní můstek", která je pro kritické poklady. Tímto bych chtěl napenetrovat uvedenou izolaci a jelikož na balkonu mi izolací zničili spád, musím plochu vyspádovat. A nyní můžu na penteraci pružným lepidelem vytvořit požadovaný spád (na délce 1,2m je to 1cm)a po jeho zatvrdnutí provádět běžným způsobem pokládku mrazuvzdorné dlažby? Soklík nebudu lepit, neboť si myslím, že by se na plechovíém podkladu neudržel a tak spáru kolem zdí vytmelím silikonem.
V případě, že popisovaný způsob není nejvhodnější prosím poraďtě jak postupovat. Díky

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Na takto udělanou izolaci z těžké folie se pokládají terasové dlaždice o síle 3 cm na takové plastov…
Skipi 18.08.2008 17:40
Skipi
Mohu doporučit terče pod dlažbu, které jsou jak výškově, tak hlavně sklonově nastavitelné, takže si… poslední
terče pod dlažbu - v 21.05.2014 09:18
terče pod dlažbu - v

Na takto udělanou izolaci z těžké folie se pokládají terasové dlaždice o síle 3 cm na takové plastové terče které mají i vymezení pro spáru která zůstává volná a déšť stéká spárami na izolační folii. Nic se nebetonuje dlažba je volně položená na plastových terčích. důležité je mít už vyspádovaný beton pod folií a pak je to bez problémů. Mám takto udělanou terasu cca 10m už třetí rok a supr. Před tím jsem tam měl ipu+beton+dlažbu a byl problém s praskáním zatékaním atd.
http://www.extra-cent.cz/ceniky/best-velkoplosna-dl azba-2008.pdf
http://www.stavimedum.cz/article.jsp?art=430&catId= 3021
http://www.levnestavebniny.cz/odvodnovaci-systemy/t erce-pod-dlazbu/terc-pod-dlazbu/terc-.813/

Mohu doporučit terče pod dlažbu, které jsou jak výškově, tak hlavně sklonově nastavitelné, takže si můžete upravit i spád, pokud by nebyl podklad dostatečně naspádovaný. Můžete i vyrovnat výšku, kdybyste nechtěli mít schod na balkon apod. Pokládka venkovní dlažby na terče zajistí dokonalý odvod vody z plochy a můžete i díl dlažby vyměnit nebo nadzvednout, kdybyste potřebovali třeba něco vyndat, co pod dlažbu zapadlo. Výrobce nabízí různé tloušťky mezerníků, takže si můžete vybrat, jak velkou mezeru mezi díly dlažby chcete. Myslím, že je to ideální řešení.

Hodně dobré jsou myslím terče pod dlažbu BUZON - je to renomovaný evropský výrobce, žádná Čína... mrkněte třeba na:
http://www.fasadyaterasy.cz/produkty/rektifikacni- terce-buzon - mají tam i venkovní keramickou dlažbu na terče

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru