Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Chemický ohradník, aneb jak proti divočákům

Došel jsem k názoru, že přípravek je sice účinný, ne však všespásný. Nezpůsobí, že by divočáci, jakmile jej ucítí, v divoké hrůze prchali.
Abych pravdu řekl, první týden to vypadalo na katastrofu. Ještě jsme neměli tak zrytou zahradu, jako po prvním týdnu nasazení.
Pak jsem se zamyslel a pochopil, že nestačí vytvořit pachovou linii, najmě v případě, že už jsou divočáci navyklí na dané území chodit - a navíc, když vědí, že se tam lidé přece jenom dost často vyskytují, takže jejich pach očekávají. Tak jsem to udělal tak, že jsem pokryl určitou území, kterým musí projít. Zatím to vypadá, že se tohle osvědčilo. Už týden na zahradě nebyli (ale srnu jsme v sobotu večer viděli).
Takže nevytvářet pouze linii, ale pokrýt určité území, aby, když přejdou přes jedno pachové místo, tak aby měli před sebou další, aby se ocitli v obklíčení.
Jinak, náplň doplňuji po týdnu. Je zajímavé, že po prvním, neúspěšném, týdnu, se mně zdála náplň vyčerpaná, teď ale se zdála stále funkční. Možná to také bylo kvůli teplotě a možná to také bylo příčinou neúspěchu v prvním týdnu, ale to pokrytí plochy určitě nebude na škodu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny