Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Popraskaná podlaha

Prosím nevíte náhodou někdo co s tím?
Letos jsme dělali nové betonové podlahy, odlehčené z perlit betonu,vyztužené armovací sítí, teď se objevili praskliny a na jednom místě, kde byl beton nejslabší se trochu hýbe. Teď přemýšlíme, jestli pomůže nějaká nivelační hmota, nebo nás napadlo zkusit tam položit perlinku a zalít lepidlem, nebo betonem, nebo nivelačkou.
Předem děkuji za vaše názory

Předmět Autor Datum
Jak slabý je perlitbeton v onom nejslabším místě? Co je pod ním jako podklad? Co přijde na beton?
sHpy00n 12.08.2008 17:42
sHpy00n
v nejslabším místě, cca 1 metr je jen 5 cm, jinak je 10cm a víc. Je to na klenbě na ní byl nějaký ná…
Jan Novotný 12.08.2008 21:10
Jan Novotný
Pak je řešení velmi jednoduché. Pod plovoucí podlahy beton přestěrkujte a do kuchyně bez obav dejte…
sHpy00n 12.08.2008 22:07
sHpy00n
Moc Vám děkuji za rady. To nejslabší místo je uprostřed v místě, kde je klenba nejvýš. nový
Jan Novotný 13.08.2008 07:40
Jan Novotný
Nechci tu zpochybňovat profíkovy rady (určitě by mi za to utrhl uši), ale kladu si otázku, zda by by… poslední
veckoo 13.08.2008 20:11
veckoo

v nejslabším místě, cca 1 metr je jen 5 cm, jinak je 10cm a víc. Je to na klenbě na ní byl nějaký násyp, místama zůstal. Na beton jsme původně mysleli dát plovoucí podlahu, do kuchyně dlažbu. Dlažbu už jsme vyloučili, protože by byla zrovna na tom nejhorším místě, kde to není stabilní. Taky jsme ještě uvažovali dát na ten beton ještě OSB desky,sice by mě štvalo, že jsme to mohli udělat rovnou a netahat se nahoru s betonem, ale pokud by to bylo nějaký řešení...

Pak je řešení velmi jednoduché. Pod plovoucí podlahy beton přestěrkujte a do kuchyně bez obav dejte dlažbu většího rozměru. 30x30 postačí, ale může být i větší. Dlažba totiž bude nejlepším řešením co na problémové části můžete udělat. Nebudete věřit jak podlaha dlažbou zpevní, že nikdy nepoznáte, že tam kdy nějaké prasliny byly. Aby byla dušička klidná, dejte do lepidla perlinku tak, aby přesahovala praskliny cca o půl meru na každou stranu a použijte flexi lepidlo.

A když už budete v tom dláždění, pak bych se za pani domácí přimlouval, abyste ji do dlažby dal pod nohy kolem linky a sporáku pruh podlahového vytápění. Opravdu jen pruh 50cm po délce pracoviště. A vsadim zlatej zub, že ji potom od plotny nedostanete ani párem pivovarskejch valachů.

Jo a ještě kontrolní otázka na doplnění. To nejslabší místo je někde v kraji, v rohu, nebo v místě nejvyššího vzedmutí klenby?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru