Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Bastlířská hádanka

:-D :-D Mia je vítěz! :beer:

Je to low-tech alarm postavený ze šuplíkových zásob. Motivací (krom nenechavých občanů) byl nález starýho Alcatelu - je u něj možnost při podržení nadefinované klávesy vytočit číslo. Největším problémem bylo napájet vývody na titěrnym plošňáku klávesnice, jinak jsou tam okruhy napojené na drátěné smyčky + upravené IR spínače osvětlení z OBI. Při poplachu se vzniklý impuls protáhne na cca 2s (simuluje podržení klávesy mobilu) a přes relé se spojí kontakty klávesnice, mobil tak začne prozvánět číslo příjemce alarmu.
Samozřejmě vím, že by to šlo celé udělat elegantněji, ale bastlit tohle mi přijde zábavnější než řešit nějaký datový komunikace a navíc to bylo zmaštěný za odpoledne. S vyřazeným aku z auta to vydrží na jedno nabití cca 14dní a překvapivě to funguje velice spolehlivě. Řada elytů vpravo podrží na pár vteřin mobil při výměně aku, takže ho pak není nutno nahazovat (vzhledem k absenci klávesnice se tak děje drátkem :-D )
Slouží to jako ochrana proti vetřelcům na externí zahradě :)

edit: počet vstupů je redundantní, spínačů je tam řada (vypínání okruhů, odpojení mobilu, když je majitel zahrady přítomen..)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny