Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Benzínový křovinořez

Zdravím, chystám se koupit nějaký levnější benzínový křovinořez (cena kolem 5.000). Vím, že za ty prachy nemohu očekávat kdovíco. Jde mi jen o to, abych mohl tak 4x do roka posekat trávu kolem hradby (cca. 100m) a a kolem baráku.
Prosím ty z vás, kteří nějaký křovinořez této cenové kategorie mají (např. Homelite, AL-KO, ABG, apod.), aby se zde podělili o zkušenosti.
Předem díky.

Předmět Autor Datum
my pořídili Ryobi 31cc. Už je to pár let zpátky, ale byl hodně laciný tehdá. Zkušenosti: 1. křovinoř… poslední
Moas 23.07.2008 09:00
Moas

my pořídili Ryobi 31cc. Už je to pár let zpátky, ale byl hodně laciný tehdá.
Zkušenosti:
1. křovinořezy, které nemají tzv. rohy na uchycení, NEBRAT!!! Práce s nimi je úděsná. My si je k tomu Ryobi nakonec museli dodělat svépomocí. Když člověk drží křoviňák stejně jako rotačák, tak je to sice efektni, ale po chvilce velmi nepohodlné.
2. po cca hodině provozu už nešel nastartovat, bylo nutno doladit karburátor. Nevím, jestli je to standardní chování nebo ne, v návodu o tom nic nepíšou. Celodenní hledání na google a následné experimenty pomohly karburátor seřídit.
3. 31cc je tak akorát a na vyšší/hustější trávu už je to málo. Nedokážu si představit, že bych měl ještě slabší motor.
4. Děsím se okamžiku, kdy se na tom křoviňáku něco opravdu rozsype - náhradní díly na Ryobi se většinou vozí ze zahraničí (aspoň na ten náš stroj) a jsou díky tomu pěkně drahé
5. Před cca měsícem nešel a nešel nastartovat. Pomohlo vyjmutí svíčky, přebroušení jiskřiště a seřízení vzdálenosti
6. Na druhou stranu až na zmiňované problémky plní svou roli výborně a vzhledem k tomu, že jej taky využíváme jen asi 3x ročně na posekání cca 200 m2, tak bych asi nekupoval Husqvarnu za dvojnásobek ceny.
7. Vyplatí se kupovat kvalitní olej, aby si člověk ušetřil problémy. Kvalitní = splňuje specifikace výrobce v návodu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru