Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Drenazove systemy

Dobry den, prosil bych o pomoc ve vyberu drenazoveho systemu kolem domu. Vykopali jsme diru kolem do kola zhruba do hloubky po zakladovou ryhu a prisel se nam na to podivat architekt. Puvodne zamysleny a zde celkem casto proklamovany system odvodneni za pomoci drenazni trubky nam vsak zamitnul a poradil vlastne obnovit puvodni system, ktery jsme vedle domu meli. Byl to takzvany kominovy system, kdy je kolem domu udelan tunel z cihel (pod zemi) o vnitrnich rozmerech cca 20x40 cm a z nej jsou vedeny tri "kominky" zdivem do vysky cca 0.5 m a jeden do vyse asi 3 metru. Tomu bych jeste celkem veril, ze by to mohlo fungovat, ale zarazil me pote dovetek, ze povrch (nad timto kanalem) se zalije betonem a vyspaduje do zlabku. Jelikoz i samotny tunel je dle nej nutno zevnitr vylit betonem ve spadu (teda pouze dno), mam trosku obavy, ze to bude zbytecna prace bez tizeneho vysledku.
Zadam tedy o fundovanou radu, zda provest odvodneni domu opravdu timto zpusobem nebo se nenechat zvyklat a zasadit drenazovou trubku a zasipat vykop struskou.
Predem mockrat dekuji, za vsechny prispevky.
S pozdravem
Rene

Předmět Autor Datum
Tady bych odkázal na profíka s nickem sHpy00n. Zvláště pak odkaz níže. http://kutilska.poradna.net/…
Jack 07.07.2008 16:43
Jack
jiste, to je krasny popis pouziti toho potrubi, ale ja chtel nejake info i o tom architektove napade… nový
Rene 07.07.2008 17:34
Rene
Docela by mně zajímalo jestli měl architekt nějaké zajímavé argumenty, proč neprovádět moderní techn… poslední
sHpy00n 09.07.2008 21:05
sHpy00n

Docela by mně zajímalo jestli měl architekt nějaké zajímavé argumenty, proč neprovádět moderní technologii. Nechci aby to vyznělo arogantně, ale docela mně zajímají technologie a postupy našich dědů, protože to nebyli žádní hlupáci.
Jinak k jeho řešení nemám námitek. V podstatě bude fungovat prakticky stejně jako to, co navrhujeme zde v jiném tématu. Jednak odvětrává a současně odvodňuje pokud má kam. Jen je to časově o hodně náročnější, pracnější a ruku v ruce s tím i dražší.
Nám se o odvodnění postará flexibilní drenážní roura a odvětráni zajistí v celé ploše nopová fólie Lithoplast sana, Junop, Technodrén apod... Na provádění rychlé, poměrně jednoduché, jsem si jist, že levnější.

Zatím tedy jen takto strohé porovnání. Klidně se ptejte jestli máte ještě nějaké nejasnosti.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru