Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem zateplení stropu

ano zvuk se siri mutnym materialem lepe, ale nejdriv se tam musi dostat. kdyz uz do pevneho materialu bouchnes tak je jasne ze se zvuk bude sirit. jenze kdyz nebudes bouchat do materialu ale budes za tou zdi tleskat kricet bouchat hrncema tak ti vic utlumi hutna prekazka.
to ze se zvuk siri konstrukci, je konstrukcni vada stavby, kdy od sebe nejsou jednotlive vrstvy pruzne odizolovany. vlozenim pruzne podlozky do stycnych ploch se prerusi tok zvukovych vln a zvuk ti prestava rezonovat z mistnosti do mistnosti. tezko se pruzna podlozka dava do panelovych - v podstate monolitickych konstrukci, ale lehce muzes vkladat nejakou pruznou podlozku prave do stycnych ploch v SK pricce, nebo dalsi ukazkou jsou podlahy v drevostavbach. jasne ze v montovanych drevostavbach by stacila podlaha z nekolika DTDesek, jenze na podlahu se polozi mirelon taky pekne dokola kolem zdi a do vznikle vany se vylije beton. takto zaizolovana betonova deska ti neprenese dupot nohoua baraku mas klid.

jo a vlastne micham - michame ruzne pojmy krocejovou a vzduchovou nepruzvucnost. kazda se pohlcuje jinak.

vakuum je sice hezky, ale kde ve stavebnictvi najdes vakuum? do oken se nedava(nevycucava) ale plni vzacnymi plyny, nasledna zvuk izolace oken je tvorena 2 skly o ruznych tloustkach(opet odpruzenych) kdy kazde sklo o jine tloustcce zabranuje pruchodu zvuku o jinem kmitoctu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny