Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zatepleni podkrovni mistnosti

Dobry den,
potreboval bych poradit.
Mame nekolik set let stary domek,na rekonstrukci nejsou penize.Na pude (v podkrovi) mame 1 neobyvanou mistnost,kterou bychom chteli pouzivat.Jeji zdi jsou tvoreny heraklitem a z vnejsku jsou pokryte prkny.Mistnost ale v zime velice rychle vychladne a k ranu je teplota v mistnosti jen par stupnu.Potrebuji poradit,cim to neprilis nakladne zateplit (asi nejlepe zevnitr mistnosti,vzhledem k prknum z vnejsku,ktera jsou ruzne protlucena mezi tramy).Strop je sice nizky,ale neco by se tam jeste veslo.Take nevim,co udelat s podlahou (prkna) - tudy urcite take utika teplo.Mistnost vytapime kamny (uhli).
Jinak cela puda neni vubec nijak zateplena,takze telepne ztraty v podkrovi jsou velike.
Predem dekuji za kazdou radu (v teto oblasti jsem naprosty amater).

Předmět Autor Datum
Tady je každá rada drahá a obávám se, že bez vizuální prohlídky a zhodnocení stavu těžko najdeme fin… poslední
sHpy00n 26.05.2008 11:55
sHpy00n

Tady je každá rada drahá a obávám se, že bez vizuální prohlídky a zhodnocení stavu těžko najdeme finální řešení. Spíš se posuneme do roviny inspirace a konečné slovo ponecháme odborníkovi, kterého doporučuji přizvat na konzultaci.
Podlaha - zkusil bych zjistit, jestli je podlaha dvojitá. Tedy jestli má no nosných trámech zespoda podbití, shora záklop (podlahu) a mezi je volný prostor. Pokud ano, lze tento prostor vyplnit foukanou izolací Climatizer PLUS.
Stěny - Pokud to umožní konstrukce; a předpokladám že je Heraklit, nebo možná Lignopor natlučený na dřevěný rošt, pak je vzduchová mezera a zvenčí jak píšete různě potlučená prkna mezi trámy, pak je možné opět zvolit aplikaci Climatizeru. Pokud to konstrukce neumožní, zvolil bych klasický systém vnějšího zateplení polystyrenem, jen s tim rozdílem, že bude proveden zvnitřku místnosti. Bohužel ale zmenší užitnou výměru místnosti.
Šikminy - ty určitě také mate, že? Tady nejjednodušeji opět Climatizer, ale opatrne, aby to nezvedalo střešní krytinu. :-D
Strop - nejlépe a nejjednodušeji minerální vlna v deskách mezi nosnou konstrukci; a že tam určitě je. Jen je otázka, zda je nějak rozumně přístupná. Jinak znovu Climatizer.
Na závěr ještě jednou opakuji - konzultace odborníkem na místě je nutná.
CINK

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru