Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem strasny rachot v trubkach od topení a v kotlu

kdyz sepne termostat a voda ma teci do topeni a nebo kdyz zapnu kohoutek v koupelne nebo v kuchyni.je v nich obcas strasnej rachot a nekdy z toho zhasne kotel.

V tuto chvíli se stane co? Začne topit kotel, asi plyn?? a začne se ohřívat voda. Pokud ta voda nemá kam jít, začne se vařit a to by mohlo dělat ten kravál.
Tipoval bych na špatnou cirkulaci v systému, nebo na příliš vysoký výkon kotle, kterému nestačí medium(voda) odvést teplo. Následně pojistka kotle vyhodnotí,že je něco špatně a kotel zhasne.
Dal bych to plynaři nebo topenáři k posouzení. Ještě mě napadá - jak je dlouho voda v topení? Mělo by se po několika letech PŘED topnou sezónou z nejnižšího místa, kde má být vypouštěcí ventil odpustit tak půl kýble, aby se odstranily jemné kaly které se v systému usazují. Když jich je moc, mohly by dělat ony cirkulační problémy.(v podstatě je to rez a je to těžké)Takto by se choval samotížný okruh.
U nuceného oběhu by mělo čerpadlo jet nonstop a voda by měla běhat. A co takhle málo natlakovaná expanzka, jestli je to uzavřený systém?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny