Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rekonstrukce střechy-déšt'

Dobrý den,před dvěma lety jsme zrekonstruovali střechu na domě starém asi 40let plus k domu je přístavek původní,ještě po Němcích /jak se tak říká/.Když jsme na tomto přístavku strhli starou střechu začalo strašně pršet a celá plocha absolutně zmokla,tam kde vlastně zůstala podlaha byly staré klenby z cihel a v rozích zůstala voda,kterou jsme honem po dešti vybrali,ale strašně moc vody se vsáklo do těch starých suchých cihel.Asi do týdne byla střecha hotová a asi měsíc jsme počkali a pak na starých klenbách udělali z odlehč.betonu podlahu.No a ted' můj problém,dole pod tímto stropem,který byl vytopen deštěm je kotelna,celou zimu ,když se topí je vše v pohodě.Přestanem topit omítka ze stropu padá a tečou úplně kapky ze stropu,podotýkám,že už takhle druhý rok.Prosím o radu,jak tento klenbový strop vysušit?Podotýkám větráme neustále.Děkuji za každou radu.Lada

Předmět Autor Datum
Můj názor je, že střecha je pro vodní páry nepropustná. A tak se tam zadržuje i další voda z místnos…
OtaDrak 17.05.2008 11:02
OtaDrak
Dobrý den, nabíšu to tak trochu ze své zkušenosti - když jsem dělal střechu, také to firma nezvládla…
veckoo 19.05.2008 22:06
veckoo
voda se muze srazet i v pripade ze nebyl stresni plast odvetravany.coz je problem u vetsiny plochych… poslední
jas 26.09.2008 20:50
jas

Můj názor je, že střecha je pro vodní páry nepropustná. A tak se tam zadržuje i další voda z místnosti. Je-li pod střechou místo, dal bych do nejvyššího místa na zkoušku a urychlení nějakou sběrnou klimatizační rouru a z ní odsával větrákem vzduch mimo. Pomůželi to, potom natrvalo "napíchat" několik větracích tašek.

Dobrý den,
nabíšu to tak trochu ze své zkušenosti - když jsem dělal střechu, také to firma nezvládla a vše lehlo pod silným deštěm. Opravdu to nikomu nepřeju - ty nervy ... :-(
Měl jsem chuť je postřílet, protože to byly lemra liknavý. Vůbec neměli fólie na zakratí a neměli snahu cokoliv dělat. Pojišťovna z jejich pojistky tenkrát dala směšnou částku na vymalování. Radši to nebudu komentovat.

A teď k věci:
1. Jste si jistí správností technologie pokládky střechy? Můžete konzultovat s výrobcem, ale i s nezávislým odborným znalcem, který případně za úplatu vypracuje odborný posudek.
2. Tenkrát vám způsobili škody, jejichž následky přetrvávají do dnes, a pravděpodobně se i zvětšují.
Jak jste tenkrát vysoušeli? Jen přirozeným vysycháním? Odvětráním? Intenzivněji - elektrické přímotopy?
3. Zvažte případně konzultaci s odbornou firmou, která se zabývá vlhkostmi v domech. Většinou navrhnou zdarma postup k odstranění a vypracují pro vás hodnotící zprávu.
atd. je toho dost, podle mne to není vůbec snadná záležitost.
Mě se toto martýrium tak zamotalo, že jsem se musel domáhat svých práv u soudu, který mi dal za pravdu.
Střecha je velmi důležitá a proto to chce vybírat opravdu solidní firmu se stálými zaměstnanci a ne s lemry, kteří to dělají jen pro super prachy.
Toť má velmi draze zaplacená zkušenost.
Snad jsem vás aspoň trochu nasměroval správným směrem v úvahách.

Nečekal bych tady jednoznačné rady a odpovědi. Řešil bych to s odborníky, kteří se vlhkostí v domech zabývají.
Dodatečně bych žádal úhrady škody a vzniklých nákladů pro odstranění následných škod od firmy, která střechu dělala.
Začněte však tím, že se nejprve ujistíte, že byla střecha opravdu dobře technologicky položena, protože vám stále běží záruka na dílo (5 let, oprava viz, na konci příspěvku). Opravdu nevěřte firmě, která vás nechala vyplavit přívalovým lijákem ...
Dejte nám pak vědět, jak jste postoupil v této věci ...

OPRAVA
Ohledně záruk:

Občanský zákoník

§ 646
(3) U zhotovení stavby je záruční doba tři roky. Prováděcí předpis může stanovit, že u některých částí staveb může být záruční doba kratší, nejméně však osmnáct měsíců.

§ 654
(1) Záruční doba je tři měsíce, není-li sjednána nebo zvláštními předpisy stanovena jinak; u stavebních prací je záruční doba nejméně osmnáct měsíců.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru