Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Popraskane zdi

Dobry den chtel jsem se zeptat nedavno jsem dostavil rd prizemi+ podkrovi,stavba je provedena z porothermu,1zimu jsem nechal vymrznout hrubou stavbu po zime se dum dostavel,ted tak po pul roce se zacali objevovat praskliny na obvodove zdi+ na překladech dveri,jsou tak 1mm-2mm tluste myslite ze je to normalni tim jak stavba seda,jak dlouho muze stavba sesedat?

Změna písmen z kapitálek na normální. (L-Core)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
ahoj, vidim Vas problem jako spise zavazny. beznemu sedani prislusi pouze vlasove praskliny. sila 1m…
sHpy00n 17.04.2008 15:17
sHpy00n
<OT>Historka s "nejhorsim na konec". Povidal nedavno kamarad, pracujici leta pro ChKO. Mame za meste… poslední
JR_Ewing 17.04.2008 16:43
JR_Ewing

ahoj,
vidim Vas problem jako spise zavazny. beznemu sedani prislusi pouze vlasove praskliny. sila 1mm je na povazenou a 2mm uz znaci nejaky vetsi problem se sedanim. na skole nas ucili ze stavba bezne doseda 3 roky, v krajnich pripadech 5 let, v extremu dokonce az 7 let.
vymrznuti stavby nema v dnesni dobe se sedanim prilis mnoho souvislosti. spis je to pozustatek z dob minulych kdy se zdilo vyhradne z obycejnych cihel, s velkou spotrebou malty a tim padem i ohromnym mnozstvim zamesne vody. na dokoncovaci prace se tehdy pouzivalo znacne mnozstvi masivniho dreva - tesarske oblozkove zarubne, masivni dvere, polstare do podleh, podlahova prkna atd... proto musela stavba vymrznou, aby zamesna voda co nejvice odesla a drevo se pak nenafukovalo a neplesnivelo. ale to jsem uz dost odbocil, takze zpet k tematu..
nuze.. odhaleni priciny a jeji zajisteni bude predpokladam peknym oriskem. pricin se nabizi povicero.

- nedostatecne unosne podlozi
- betonaz zakladu byla provedena po desti do rozmoceneho podlozi
- mizernej beton
- beton prokladany kamenem, ale kameny byly prilis navrsene na sobe, cimz se vytvorily kaverny, ktere ted zlobi
- dodatecne vrtana studna u vas, nebo v okoli. vrt sebere vodu a objemovy ubytek v podlozi se projevi sedanim.
- nejhorsi na konec... dum je postaveny ve svahu a svah nedej boze jede....

a mozna by se jeste neco naslo. ono staci treba na horsim podlozi tezka doprava na stavbu na vedlejsi parcele, rozsahlejsi zemni prace v okoli atd...

<OT>Historka s "nejhorsim na konec". Povidal nedavno kamarad, pracujici leta pro ChKO. Mame za mestem postavene novostavby a on se jen smal, az vsechny ty domy za 10-15 let odjedou pryc. Zadny z nich neni podsklepeny, jsou postavene na betonovych deskach. Rikal, ze se pred lety delal pruzkum, ze je tam pro stavbu velmi nevhodno, ze ten svah je nestabilni a hrozi utrzenim, kdyz by se zastavel. Jenze pred nedavnem byl najednou posudek, ze tam pro stavby neni problem, takze se zacalo stavet. Nekdo si na tom namastil kapsu a lidi, co si to tam postavili mu za par let velmi vdecni.<OT>

to s tim nejhorsim na konec neni az tak nerealne :-( bohuzel

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru