Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dlaždění betonového dvorku

Chceme vylepšit uzavřeny betonovy dvorek o 50m2. Pod betonem je slepencova skala (tedy ne hlína), v nejnižším bodě vyspadovaného dvorku je kanál.
:?: Muzeme "nalepit" neco na beton? - napr. lamany kamen nebo můžeme na beton položit zamkovou dlažbu a do jak vysokeho podloží? Nebo je nutne beton vysekat? V připadě, že ho vysekame, do jakeho podloží bychom meli pokladat dlažbu, když se jedna o velmi pevnou zem - slepenec.
:?:A dale bych rada věděla jak by se chovala voda v takto uzavřeném vyspadovanem dvorku, když by byla položena a) zamkova dlažba za b) vysparovana dlažba nebo kamen. Těším se na odpoveď diky moc.

Předmět Autor Datum
Lepší by bylo starý beton vyhodit. Ohledně podloží třeba tady. Podle mě, větší množství vody steče…
rokator 03.04.2008 22:47
rokator
A)Nalepit něco na beton - to určitě můžete, podle kvality betonu nutno před lepením provést příslušn…
leo 04.04.2008 07:34
leo
Výborně, diky především za odkaz. poslední
Veronika 04.04.2008 22:00
Veronika

A)Nalepit něco na beton - to určitě můžete, podle kvality betonu nutno před lepením provést příslušné opravy, jako je případné opravení vydrolených míst, jestli je povrch zvětralý tak penetraci apod. A pak nalepit třeba štípaný kámen, nejlépe flexibilním lepidlem. Voda se bude chovat jako předtím, tj. povch byl nepropustný a veškerá voda se musí vyspádovat a odtéct do kanálu.
B) Zámková dlažba - lze taky použít, ale je třeba počítat s tím, že se zvětší výška povrchu o drenážní vrstvu štěrku, který musí být pod zámkovkou (aspoň 5cm tříděná drť 8-16 mm a kladecí vrstva několik cm výšky jemnější, 4-8 mm), a o výšku zámkové dlažby (4-8 cm běžný rozměr). Beton bych nechal nemůže tam ničemu vadit, zámková dlažba se často podkládá betonem, zejména pro vysoce zatěžované plochy. Voda - částečně steče po povrchu ZD, tedy nutno opět vyspádovat ke kanálu, částečně proteče do drenážní vrstvy a opět ke kanálu. Tam bude nutno ošetřit okolí kanálu tak, aby voda mohla z podkladu do kanálu odtéct, ale nesplavoval se do něj drenážní štěrk

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru