Předmět Autor Datum
Dobrý den,jde vše,první úkol bude vykopat vedle jímky šachtu pro čerpadlo,které dokáže strhnout spod… nový
Lubomír 26.03.2008 17:14
Lubomír
děkuji za radu,ale pouze strhnutí pramene mi přijde jako prozatimní řešení protože ten pramen je tak… nový
kulhis. 27.03.2008 14:48
kulhis.
Situaci ti rozhodně nezávidím. Budeš muset asi nechat udělat hydrgeologický průzkum, zašpuntovat pra… nový
Rce 27.03.2008 15:10
Rce
Dobrý den, mám betonovou jímku ve svahu cca 1,3 m pod povrchem a tlačí se mi tam povrchová voda od n… poslední
Vášek 02.07.2008 14:57
Vášek

Dobrý den,jde vše,první úkol bude vykopat vedle jímky šachtu pro čerpadlo,které dokáže strhnout spodní pramen.Dokážete to opravit i z vnitřní strany po stržení spodního pramene a vyprázdnění jímky.K těmto situacím dochází i u vypuštěných bazénů,dokud totiž voda v bazénu tlačí na vnitřní izolaci je vše v pohodě,vnější pramen nemá šanci ji poškodit.Viděl jsem i nadzvednutou podlahu ve sklepě vlivem tlaku spodní vody.Proto je dobré mít vedle bazénu nebo jímky betonovou šachtičku pro případné čištění a zde nejdříve očerpat spodní vodu,vyprázdnit bazén,čerpadlo nechat běhat a až po napuštění když vznikne uvnitř tlak tak teprve čerpadlo vypnout.Moc Vám tuto věc nezávidím,přeji dobré pořízení při opravě.

děkuji za radu,ale pouze strhnutí pramene mi přijde jako prozatimní řešení protože ten pramen je tak silný že prazdnou jímku naplní přez noc:-(a kdybych vedle vykopal studnu tak bych zase neměl šanci tu vodu spotřebovávat...takže by pravděpodobně došlo k dalšímu poškození a zatopení jímky......já už prostě nevím...je to děsně složitý:-(:-(

Situaci ti rozhodně nezávidím. Budeš muset asi nechat udělat hydrgeologický průzkum, zašpuntovat pramen třeba betonovou injektáží by jen tak na blint nemuselo dopadnout dobře. Někomu by mohla vyschnout studna a když to napráší, je zle. Podle průzkumu se zařídit. I když o hydrogeologickém průzkumu si myslím své, ale budeš mít na to papír a průšvih budou mít oni. Já jsem nechával dělat průzkum kvůli pitomým povolením odběru vody ze studní, přišel ouřadem jediný doporučený a akceptovatelný šašek, změřil hloubku studny, znaleckým okem švenknul po okolí (ani si nesundal čtecí brejle, takže musel viděl prd), cosi zabrblal a dotázal se, kde mají sousedi studny. Já na to jak to mám vědět, on odvětil pouze "aha, nevadí" a bylo hotovo a pět tisíc v hajzlu. Strávil tou prací asi deset minut. Takový hodinový výdělek bych chtěl mít taky.

Dobrý den, mám betonovou jímku ve svahu cca 1,3 m pod povrchem a tlačí se mi tam povrchová voda od někud? Vždy na jaře po tání nebo při extrémních deštích. Jinaj vyčerpu vodu a je prázdná jen stěny jsou vlhké. Co s tím ?
Nějaké vnitřní izolace? Obkopat a drenáž? Nebo něco jiného?
Díky za rady

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru