Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Prostorový termostat

Nuže, Džejáre. Toto lze řešit několika způsoby, záleží na vydatnosti bankovek v kapse a na požadovaném komfortu.

1. Nejlevnější (i když otázka, kolik je kde radiátorů) a nejjednodušší je na každém radiátoru ventil s termohlavicí - cca 300 až 800 Kč kus. Tam si nastaví každý ve své cimře jakou teplotu chce, kotel když nemá odbyt tepla se vypne. Lze kombinovat i s mnou výšeuvedenou celobarákovou regulací prostorovým termostatem - pak doporučuji umístit termostat do nejchladnější místnosti - třeba na chodbu, schodiště...

2. Prostorovým termostatem řídit třícestný ventil, který bude určovat přívod tepla do stanovené části baráku. Dále doplnit dle bodu 1 celodomním řízením.

3. Dát dva menší kotle, samostatně regulované. Nejdražší ale co do spotřeby plynu nejlepší řešení. Turbokotel je malinkatý, lze nacpat prakticky na každou venkovní zeď. Lepší řešení než kotel do komína, který se musí podle nových předpisů vložkovat jedině nerezem (dřívější hliníkové choboty EU z neznámých příčin zakázala) a to ti vystříkne z očí, až uvidíš cenu. Kondenzační turbokotle mají o třetinu menší spotřebu plynu, než klasika a to bude do budoucna, při stále rostoucí ceně plynu, rozhodující.

4. Přitápět ohníčkem uprostřed, jako někteří spoluobčané :-D.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny