Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Flex kabel

Ahoj. Mam takovy problém s flex kabelem (tistak na pruhledne folii) Konkretne je to z PC klavesnice pod numlockem. Mam ho přerušen a potreboval bych k nemu jeste nejakym zpusobem pridelat kabilky.
Uz jsem zkousel zehlicku, samolepici medenou pasku, letovat, obyc. tuzku, ruzne to tam prilepit a nic, uz me nic nenapada snad jen vodivy lak a ten se mi nechce kupovat jen na zkousku. Nema nekdo nejakej recept? Vim, je to jen klavesnice, ale stala 2000 a mam ji moc rad uz se ani neprodava. Dik vsem :-)

Předmět Autor Datum
Jediné funkční řešení je opatrně proškrábnout plast, ve kterém je měděná folie (v 90% je z obou stra… nový
leo 09.03.2008 20:05
leo
Ten spoj neni medeny, ale s cehosi cerneho matneho. nový
Kolemjdoucí 09.03.2008 20:51
Kolemjdoucí
S vodivym lakem jistou sanci mas, ruku do ohne bych za to ale nedal. Ja jsem to kdysi v diluviu pouz… nový
mif 09.03.2008 21:04
mif
Tak v tom případě mohu jen popřát upřímnou soustrast.... nový
leo 10.03.2008 07:31
leo
pak snad už jen použít vlákno z měděného kablíku a nesnažit se ho samozřejmě připájet, ale přilepit… nový
Moas 10.03.2008 08:01
Moas
Tak tak, já bych to taky propojil přímo kablíkem z míst, odkud to flexo vede. nový
Prasak 10.03.2008 15:56
Prasak
Bohuzel je to asi kaput. Urcide jste meli rozebranou klavesnici a tam zadny zachytny bod neni. Je to… poslední
Kolemjdoucí 10.03.2008 19:29
Kolemjdoucí

Jediné funkční řešení je opatrně proškrábnout plast, ve kterém je měděná folie (v 90% je z obou stram překrytá plastem! )a za pomoci regulovatelné páječky a cínu s nízkou teplotou tání (kvalitní trub. cín) a jemného měďěného drátku (třeba z rozpletené licny)přerušení překlemovat.
Použití čehosi samolepicího, tuhy, laku ...opravu jen zkomplikuje

pak snad už jen použít vlákno z měděného kablíku a nesnažit se ho samozřejmě připájet, ale přilepit ho kapkou vodivého laku. Nebo vystopovat, odkud kam ten kablík vede, najít nejbližší pájitelná místa a propojit to smyčkou z klasického kablíku.

Bohuzel je to asi kaput. Urcide jste meli rozebranou klavesnici a tam zadny zachytny bod neni. Je to folie pod celym numlockem ktera se zastrkuje do zastrcky a tam se ta potvora odloupla, zastrcku jsem odletoval a snzil se to pripojit na tvrdo a pritom bastleni se mi i na jedmom miste spoj prerusil. To preruseni bych jeste opravil(lakem nebo treba prelepit alobalem)horsi je ten konec co se zastrkoval do te zastrcky tam fakt nic priletovat nejde. Kdyby ty spoje byli medeny tak by to snad slo, ale jak sem psal je to cerny matny, prijde mi to jako vodiva barva. Nevite jestli vodi stribrenka nebo jina barva. Koupil jsem tuhle pasku http://www.ges.cz/?lang=cz&cur=SKK&ipp=12&or=sort&p age=index&gcat=XMZ&of=1&inc=detail&gesid=GES0771303 4
pisou jak dobre na ni vodi lepidlo a vono houby, s tou paskou jsem opravil potenciometr a tam vodila dobre. No nasel jsem tu klavesni v aukru tak snad tu aukci vyhraju.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru